Akersposten

– Ingen 500 meters grense i kommuneplanen

500 METER ELLER IKKE: Hanna E. Marcussen vil fortette 500 meter rundt Hovseter stasjon, mens Pia Farstad von Hall spør hvorfor, når grensen ikke er med i forslaget til ny kommuneplan. Foto Marcussen: CF-Wesenberg/Kolonihaven. Foto Farstad von Hall: Oslo kommune/Sturlason

Høyres Pia Farstad von Hall spør hvorfor Hovseter skal fortettes i et område 500 meter fra stasjonen, når dette ikke gjelder andre prioriterte stasjonsnære områder. Hun viser til at denne grensen for stasjonsnære områder står verken i gjeldende kommuneplan eller i byrådets forslag til ny kommuneplan.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2018 kl 21:03

HOVSETER: Det er oppstått forvirring om hva byrådet ønsker å gjøre i Huseby/Hovseter-området. Mange ble nok lettet da et større område på Huseby/Hovseter ble trukket ut av forslaget til kommuneplan som utviklingsområde, med hensyn til bymessig fortetting. I tillegg var ikke Hovseter lenger prioritert stasjonsnært område, ifølge presseskrivet som ble delt ut under byrådets pressekonferanse på rådhuset.

En liten stund var altså ikke disse småhusområdene aktuelt for bymessig fortetting, bortsett fra et lite område langs Sørkedalsveien, som ble lansert som nytt utviklingsområde. Så kom kontrabeskjeden at Hovseter likevel var prioritert stasjonsnært område. Det var er forglemmelse i presseskrivet. Akersposten ville så vite om konsekvensene av de nye forslagene.

Les hele salen her: Småhusbebyggelsen på Hovseter/Huseby kan fortettes likevel

500 meter

Her sier byråd Hanna E. Marcussen (MDG) blant annet at de er åpen for å fortette opp til 500 meter fra stasjonen:

- Hovseter er nå et prioritert stasjonsnært område, som i kommuneplanen fra 2015. Det innebærer at kommunen er åpen for fortetting i området opp til 500 meter fra T-banestasjonen, men at eventuelle forslag til utvikling må vurderes enkeltvis, svarer byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen.

Ikke 500 meter

Høyres fraksjonsleder i byutviklingskomiteen, Pia Farstad von Hall, stiller seg uforstående til dette utsagnet.

- I denne saken viser Hanna Marcussen til kommuneplanen 2015 og sier det var der det ble definert at det skal være en grense på 500 meter til fortetting rundt hvert stasjonsnære område. Det stemmer ikke. I kommuneplanen fra 2015 står det ikke noe om en 500 meters grense, sier Farstad von Hall.

- Det var i kommuneplanen byrådet sendte på høring i fjor at denne grensen første gang formelt ble definert. I utkastet til kommuneplan som de nå har sendt til politisk behandling i bystyret er denne grensen tatt bort. Det betyr at de selv har valgt å gå bort fra denne formelle grensen på 500 meter. Da er det rart de ikke vil gjøre det på Hovseter, sier hun videre.

Les også: 135 nye leiligheter i «byvillaer» på Hovseter

Farstad von Hall viser til at da kommuneplanen fra 2015 ble behandlet i bystyret, hadde arbeiderpartiet et konkret forslag om å fortette i en radius på 500 meter fra hvert stasjonsnære område. Det ble ikke vedtatt. Det kommer frem i merknadene til kommuneplanen 2015.

Les også:

«Smestad: Byrådet fremmer sosial boligbygging for de rike»

"Ensidig om Smestad"

«Indignert» redaksjonssjef ser på MDGs distriktspolitikk»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...