ANNONSE
Annonse

Infomøte om Skøyen mandag

ER DETTE FREMTIDEN: Orklas hovedkontor på 16 etasjer er vedtatt. Er det malen for hva vi kan forvente på Skøyen i fremtiden? Skisse: Narud Stokke Wiig

Hva skjer egentlig på Skøyen? Blir det 16 etasjer overalt? Hvilke konsekvenser får det såkalte byplangrepet? Mange store byggeprosjketer i Skøyen-området blir vedtatt før områdeplanen kommer – og når kommer den? Hva med Fornebubanen og Hoffdiagonalen?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2016 kl 10:28

ANNONSE
Annonse

SKØYEN: Det er stor usikkerhet knyttet til utviklingen av Skøyen-området. Ullern Venstre arrangerer åpent informasjonsmøte med debatt om byutvikling på Skøyen. Møtet avholdes i Skøyen kirke, Skøyenveien 43, mandag 5. september, klokken 19-21, hvor blant andre Plan- og bygningsetaten deltar.

Klattvis utvikling

Skøyen står overfor betydelig fortetting, med mange planlagte utbygginger. Bydel Ullern har bedt byrådet vente med å fremme flere utbygginger på Skøyen før det foreligger en helhetlig plan for området. En slik områderegulering er lovet for lengst, men er ikke kommet. Likevel blir det allerede nå vedtatt og fremmet store prosjekter på Skøyen under det såkalte byplangrepet.

I invitasjonen til møtet står det videre:
Med en klattvis utvikling risikerer vi en fortetting som ikke tar hensyn til skolebehov, infrastruktur, grøntområder, overvannshåndtering og utvikling av gode offentlige rom der mennesker kan trives. Ullern Venstre har bedt Byrådet og Plan- og Bygningsetaten redegjøre for situasjonen og svare på spørsmål i møtet. Møt opp hvis du vil orientere deg og si din mening.

Program

Avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten, Morten Wasstøl, vil redegjøre for status på områdereguleringen og enkeltplaner.

Orientering ved Oslo Venstres leder Espen Ophaug som er Venstres medlem i byutviklingskomitéen og Venstres medlem i bystyret Odd Einar Dørum. Dørum har i flere sammenhenger advart mot det han kaller snikkontorisering og var sterkt imot det såkalte «signalbygget» på 16 etasjer som Orkla Eiendom fikk vedtatt.

Margrethe Geelmuyden, leder av Ullern Venstre og fungerende leder Ullern miljø-, plan og samferdselskomitè er møteleder.

Les også: Orkla får bygge 16 etasjer på Skøyen

Bestum-fotografen har meldt seg!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse