ANNONSE
Annonse
Akersposten

Industrisamfunnet på vestkanten

Bygging av Stasjonsbygningen (dagens Stoppestedet) for 100 år siden.

Dette blir en unik sjanse til å «ta og føle på» gamle Lilleaker!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2018 kl 13:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Oslo Folkeakademi i samarbeid med LilleakerForum og Ullern Historielag arrangerer en historisk vandring på Lilleaker søndag 3. juni.

Historiske steder

Arrangementet starter kl. 12.30 på Stoppestedet ved Lilleaker trikkestasjon, hvor det blir en orientering før man legger på vei ut til historiske steder på Lilleaker. Lilleaker har en unik historie – en historie som går tilbake til epoken hvor det ble etablert industribedrifter her, som skapte et helt spesielt samfunn - mens andre deler av Ullern var mer preget av borgerskapets store hager og villaer.

På vandringen 3. juni får vi høre mer om dette, men også dramatiske historier fra 2. verdenskrig, besøk i arbeiderbolig – og hva har ærverdige Schlägergården har opplevd gjennom et par hundre års historie?

Og visste du at det neste år er 100 år siden trikken kom til Lilleaker? Da den dukket opp på Lilleaker, bygget man like godt et flott og monumentalt bygg til å huse både stasjonsmester og transformatorstasjon.

Vandringen ender på restauranten Kaktus, som holder til i det over 100 år gamle bygget som en gang huset Lilleakers største butikk – Handelsforeningen. Det må vel sies å ha vært datidens CC Vest.

For de som måtte ønske det, kan man her få kjøpt seg alt fra kaffe og is til full middag.

Drevne og kunnskapsrike guider

Som guider på vandringen er Øivind Rødevand, mangeårig leder av Ullern historielag samt Reidar Martinsen og Ole Grønskar fra LilleakerForum.

Dette er blir en unik sjanse til å «ta og føle på» det gamle Lilleaker – en fascinerende historie som er ganske unik.

Her finner du mer lokalhistorie fra Lilleaker og LilleakerForum

– Et samhold man kanskje ikke finner alle steder