Akersposten

Industrisamfunnet på vestkanten

Bygging av Stasjonsbygningen (dagens Stoppestedet) for 100 år siden.

Dette blir en unik sjanse til å «ta og føle på» gamle Lilleaker!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2018 kl 13:56

LILLEAKER: Oslo Folkeakademi i samarbeid med LilleakerForum og Ullern Historielag arrangerer en historisk vandring på Lilleaker søndag 3. juni.

Historiske steder

Arrangementet starter kl. 12.30 på Stoppestedet ved Lilleaker trikkestasjon, hvor det blir en orientering før man legger på vei ut til historiske steder på Lilleaker. Lilleaker har en unik historie – en historie som går tilbake til epoken hvor det ble etablert industribedrifter her, som skapte et helt spesielt samfunn - mens andre deler av Ullern var mer preget av borgerskapets store hager og villaer.

På vandringen 3. juni får vi høre mer om dette, men også dramatiske historier fra 2. verdenskrig, besøk i arbeiderbolig – og hva har ærverdige Schlägergården har opplevd gjennom et par hundre års historie?

Og visste du at det neste år er 100 år siden trikken kom til Lilleaker? Da den dukket opp på Lilleaker, bygget man like godt et flott og monumentalt bygg til å huse både stasjonsmester og transformatorstasjon.

Vandringen ender på restauranten Kaktus, som holder til i det over 100 år gamle bygget som en gang huset Lilleakers største butikk – Handelsforeningen. Det må vel sies å ha vært datidens CC Vest.

For de som måtte ønske det, kan man her få kjøpt seg alt fra kaffe og is til full middag.

Drevne og kunnskapsrike guider

Som guider på vandringen er Øivind Rødevand, mangeårig leder av Ullern historielag samt Reidar Martinsen og Ole Grønskar fra LilleakerForum.

Dette er blir en unik sjanse til å «ta og føle på» det gamle Lilleaker – en fascinerende historie som er ganske unik.

Her finner du mer lokalhistorie fra Lilleaker og LilleakerForum

– Et samhold man kanskje ikke finner alle steder

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...