Akersposten

Ikke vikingskip likevel

SYND MEN SANT: Det er neppe noe vikingskip skjult under denne kollen. Foto: Vidar Bakken

Vi har fått mange reaksjoner på tipset om georadar og vikingskip, men det var altså et aprilsnarr. Vi la ut noen ledetråder som leserne skulle stusse over.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2019 kl 09:07

HUSEBYSKOGEN: Vi vil finne mer ut om dette, sa altså dansken André Fund Mulig. Han bærer nok dette navnet med rette.

Les saken igjen: Georadar fant vikingskip i Husebyskogen

Rullestokken som er avbildet er en ordentlig rullestokk, men ble ikke brukt til å rulle vikingskip med sin 50 centimeters lengde. Sammen med mangletre ble den brukt til å stryke/glatte ut tøy i gamle dager.

Det er dessverre ikke noe pergament som beskriver transport av vikingskip over store avstander.

Så var det Mærradalsbekken, som neppe hadde vannføring nok til å kunne frakte vikingskip på mer enn 25 meter opp til Husebyskogen.

Noe av det morsomme er bildet fra Ola Elvestuens Facebook-side. Vi stilte spørsmålet om han befant seg i Husebyskogen. En leser har gitt oss en grundig redegjørelse for at bildet er tatt i forbindelse med Vikingskip-funnet i Borre. Vi visste nok det.

Litt sant var det i de arkeologiske funnene på ambassadetomten, hvor man fant spor etter bosetninger fra Merovinger-perioden, som er i overgangen til vikingtiden.

Kollen på bildet er for øvrig fra Husebyskogen, mens georadarbildet er lettere manipulert.

Ellers synes vi det var gøy at mange har ledd godt og gitt oss ros for forsøket på luring og noen har nok også gått fem på. Arne Sommerfeldt gikk nok ikke fem på, men prøvde seg med en "ekstraluring" på vår facebookside, for å gjøre historien mer troverdig.

Neste år får vi prøve oss på at det blir noe av Røatunnel, med det blir kanskje for opplagt – det er for få som tror på at den blir noe av.

Fikk du med denne 1. april i 2017? Røatunnel blir sykkeltunnel

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...