ANNONSE
Annonse

– Ikke vanskeligere å se skilting her enn andre steder

Bymiljøetaten antar det er mulig at disse parkerer her fordi de ikke har fått med seg at dette er en parkering forbudt-sone. Foto: Privat

– Det er vanskelig for oss å si hvorfor folk fortsetter å parkere utenfor sykkelfeltene i Monolittveien, sier Monica T. Olsen i Bymiljøetaten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2019 kl 10:22

ANNONSE
Annonse

SKØYEN/HEGGELI: Parkering langs Monolittveien, mellom Skøyensvingen og Frognerparken, har skapt hodebry lenge. I mange år har bilister satt fra seg bilen på utsiden av sykkelfeltet, antakelig i den tro at der var det lovlig å stå parkert. Både besøkende til Skøyen skole og Skøyenhallen og til gravlunden og Frognerparken har gjort dette.

Det viser seg imidlertid at Bymiljøetaten med ujevne mellomrom har bøtelagt bilister for å parkere her i flere år, med grunnlag i Vegtrafikklovens §3. Her står altså bilene til hinder for trafikken.

I desember valgte Bymiljøetaten å innføre parkering forbudt-sone og satte opp skiltet om dette mellom Skøyenveien og Skøyensvingen, og sonen går helt opp til Frognerparken.

Folk har imidlertid fortsatt å parkere her, og sist søndag ble det for eksempel delt ut parkeringsbøter i stor stil, da det var et arrangerement i Skøyenhallen, og bilene sto parkert i stort antall innenfor parkering forbudt-sonen.

Bevisst ulovlig parkering?

Undertegnede skrev en kommentarsak med tittelen «Er folk tjukke i huet, gir de f…, eller lar det seg lure?», og sendte følgende spørsmål til Bymiljøetaten:

«Er dette bra nok merket? Kan man ikke stole på at man skal se hva som gjelder for en vei ved å se etter eventuelle skilter etter forrige kryss? Her er det tydeligvis mange som lar seg lure. Jeg tror ikke at massevis av bilister parkerer ulovlig bevisst. Hva tenker etaten?»

Ikke fått med seg?

– Det er vanskelig for oss å si hvorfor folk fortsetter å parkere utenfor sykkelfeltene i Monolittveien, sier pressevakt Monica T. Olsen i Bymiljøetaten. – Men vi kan anta at en del av dem er vant til å parkere der, og kanskje ikke har fått med seg at det nå er parkering forbudt på strekningen.

Olsen forklarer om bakgrunnen for at Bymiljøetaten valgte å skilte her:

– Vi mente at det ville være enklere for bilistene å forholde seg til, og vi tror ikke det er vanskeligere å se skiltingen her enn andre steder med soneregulering, sier Olsen til Akersposten.

LES OGSÅ "Er folk tjukke i huet, gir de f..., eller lar det seg lure?"

Hun viser blant annet til definisjonen av skilt 376: «Parkeringssone angir grense for område hvor det gjelder særlige bestemmelser om parkering eller stans av kjøretøy. Skiltet gjelder til det blir opphevet av skilt 378 Slutt på parkeringssone.»

Akersposten konkluderer med at parkering forbudt-soner er kommet for å bli, også i Monolittveien, selv om det her altså kunne vært langt tydeligere merket hvis man hadde brukt vanlige parkering forbudt-skilt, og dermed også merket med skilt etter krysset Monolittveien/Skøyensvingen.

PS! I Ostadalsveien og dens sideveier på Røa var det i mange år 30-sone i et stort område. Her klagde mange lenge på at bilister ikke oppfattet at det befant seg i en 30-sone. Høsten 2018 ble dette endret. Sonen ble fjernet, og det ble i stedet satt opp en rekke 30-skilt i dette området.

LES OGSÅ "Er folk tjukke i huet, gir de f..., eller lar det seg lure?"

" target="_blank">– Bilister fikk bøter før skiltene ble satt opp

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

ANNONSE
Annonse