Akersposten

– Ikke vanskeligere å se skilting her enn andre steder

Bymiljøetaten antar det er mulig at disse parkerer her fordi de ikke har fått med seg at dette er en parkering forbudt-sone. Foto: Privat

– Det er vanskelig for oss å si hvorfor folk fortsetter å parkere utenfor sykkelfeltene i Monolittveien, sier Monica T. Olsen i Bymiljøetaten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2019 kl 10:22

SKØYEN/HEGGELI: Parkering langs Monolittveien, mellom Skøyensvingen og Frognerparken, har skapt hodebry lenge. I mange år har bilister satt fra seg bilen på utsiden av sykkelfeltet, antakelig i den tro at der var det lovlig å stå parkert. Både besøkende til Skøyen skole og Skøyenhallen og til gravlunden og Frognerparken har gjort dette.

Det viser seg imidlertid at Bymiljøetaten med ujevne mellomrom har bøtelagt bilister for å parkere her i flere år, med grunnlag i Vegtrafikklovens §3. Her står altså bilene til hinder for trafikken.

I desember valgte Bymiljøetaten å innføre parkering forbudt-sone og satte opp skiltet om dette mellom Skøyenveien og Skøyensvingen, og sonen går helt opp til Frognerparken.

Folk har imidlertid fortsatt å parkere her, og sist søndag ble det for eksempel delt ut parkeringsbøter i stor stil, da det var et arrangerement i Skøyenhallen, og bilene sto parkert i stort antall innenfor parkering forbudt-sonen.

Bevisst ulovlig parkering?

Undertegnede skrev en kommentarsak med tittelen «Er folk tjukke i huet, gir de f…, eller lar det seg lure?», og sendte følgende spørsmål til Bymiljøetaten:

«Er dette bra nok merket? Kan man ikke stole på at man skal se hva som gjelder for en vei ved å se etter eventuelle skilter etter forrige kryss? Her er det tydeligvis mange som lar seg lure. Jeg tror ikke at massevis av bilister parkerer ulovlig bevisst. Hva tenker etaten?»

Ikke fått med seg?

– Det er vanskelig for oss å si hvorfor folk fortsetter å parkere utenfor sykkelfeltene i Monolittveien, sier pressevakt Monica T. Olsen i Bymiljøetaten. – Men vi kan anta at en del av dem er vant til å parkere der, og kanskje ikke har fått med seg at det nå er parkering forbudt på strekningen.

Olsen forklarer om bakgrunnen for at Bymiljøetaten valgte å skilte her:

– Vi mente at det ville være enklere for bilistene å forholde seg til, og vi tror ikke det er vanskeligere å se skiltingen her enn andre steder med soneregulering, sier Olsen til Akersposten.

LES OGSÅ "Er folk tjukke i huet, gir de f..., eller lar det seg lure?"

Hun viser blant annet til definisjonen av skilt 376: «Parkeringssone angir grense for område hvor det gjelder særlige bestemmelser om parkering eller stans av kjøretøy. Skiltet gjelder til det blir opphevet av skilt 378 Slutt på parkeringssone.»

Akersposten konkluderer med at parkering forbudt-soner er kommet for å bli, også i Monolittveien, selv om det her altså kunne vært langt tydeligere merket hvis man hadde brukt vanlige parkering forbudt-skilt, og dermed også merket med skilt etter krysset Monolittveien/Skøyensvingen.

PS! I Ostadalsveien og dens sideveier på Røa var det i mange år 30-sone i et stort område. Her klagde mange lenge på at bilister ikke oppfattet at det befant seg i en 30-sone. Høsten 2018 ble dette endret. Sonen ble fjernet, og det ble i stedet satt opp en rekke 30-skilt i dette området.

LES OGSÅ "Er folk tjukke i huet, gir de f..., eller lar det seg lure?"

">– Bilister fikk bøter før skiltene ble satt opp

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...