Akersposten

«Ikke steng turveien til Sollerudstranda»

Ullern SVs alternative forslag uten stenging av undergangen. Sperringen av gangveien foreslås flyttet cirka 5 m (rødt/gult). Dette opprettholder gangvei mot Sollerudstranda (grønne linjer). Riggområdet kan likevel planeres for å øke riggarealet.

Utbygging av Fornebubanen kan få mange konsekvenser, men å stenge den mye brukte gangveien under E18 til Sollerudstranda er ikke gjennomtenkt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2020 kl 15:33

Fornebubanen har varslet flytting av masseuttakstunell fra Maritim/Vækerø til Lilleakerveien 2. I den forbindelse vil de stenge turveien som går under toglinjen og E18 ut til Sollerudstranda. Ullern SV har påpekt dette i forbindelse med behandlingen i byutviklingskomiteen og i Bydelsutvalget, og viser at dette er et helt unødvendig. Gang- og sykkelveien er ikke til hinder for å gjennomføre anlegget som planlagt. Vi håper flere vil påpeke dette i høringen. Ullern SV vil følge med på saken og ta det opp på høyere politisk nivå dersom ikke planene for stenging endres.

Lastebiler med sprengstein er planlagt å kjøre fra parkeringsplassen over en midlertidig bro over Lysakerelva til vestsiden, og deretter tilbake i vanlig trase opp mot Granfosstunnelen for kjøring videre til Drammen. Vei under E18 på Lysaker kan ikke brukes fordi den er for lav.

Saken fortsetter under bildene

Illustrasjon fra Fornebubanen som viser bro for anleggstrafikk over Lysakerelva.

Ullern SV mener at gang- og sykkelvei som går under toglinjen og E18 på Oslosiden av Lysakerelva må kunne brukes gjennom hele anleggsperioden.

Friområdet ved Sollerudstranda benyttes mange ganger i uken gjennom hele året blant annet av skoleklasser fra Lilleaker og Bestum barneskoler og en rekke barnehager i bydelen. Store grupper av mindre barn i følge med noen få voksne beveger seg stadig nedover Lilleakerveien/Sollerudveien til Sollerudstranda, og disse benytter gangveien i stor grad. Også andre grupper i befolkningen benytter undergangen mye.

Hvis gangveien under E18 stenges i 2 år må barna isteden gå ca 300 meter langs sterkt trafikkerte gater, med tre fotgjengeroverganger uten lysregulering. Et sted må de krysse den planlagte ruten for tungtrafikken fra Fornebubanens tunnel, hvor trafikken vil bestå av 28 store lastebiler i timen. Dette gir en stor økning i risiko for ulykker. Det er i barn og unges interesse å holde gangveien åpen, framfor å tvinge sårbare og myke trafikanter ut i trafikken.

Bildet er tatt fra avkjøringen fra Lilleakerveien. Gangstien dreier 180 grader og fortsetter under togelinje og E18. Rød markering viser foreslått flytting av sperring, slik at gangveien kan holdes åpen.

Ullern SV ser forslaget om utkjøring over Lysakerelva og videre opp Lilleakerveien til Granfosstunnelen som den minst negative løsningen for massetransport fra masseuttakstunellen, men mener at anleggstrafikken bør foregå på dagtid slik at støyforurensingen utgjør minst mulig endring fra normalsituasjonen. Beboere ved Lilleakerveien er støyutsatt, men trafikken er merkbart mindre på kveldstid og anleggstrafikk etter kl. 19 vil utgjøre en stor differanse.

Ullern SV mener at Fornebubanen må velge en broløsning og plassering over Lysakerelva som er til minst mulig skade for vegetasjon, elvebredder og laksens vandring i elva. Etter avsluttet anleggsarbeid bør breddene tilbakeføres til sin tidligere stand, og dens ville preg opprettholdes i så sterk grad som mulig.

Beate Bruun
Leder Ullern SV

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...