Akersposten

Ikke en eneste bolig til flyktninger

FESTEN: 6. juni ble det holdt fest for flyktninger som Bydel Ullern har ansvaret for. Carl Oscar Pedersen ønsket velkommen, men bydelen klarer ikke å skaffe boliger til dem. Foto: Vidar Bakken

Bydel Ullern finner, tross alle anstrengelser, ingen boliger til flyktninger. Bydelslederen er fortvilet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.07.2016 kl 11:22

ULLERN: - Det er en fortvilet situasjon. Bydel Ullern har fått ansvaret for å integrere og plassere 48 flyktninger i år og flere neste år. Vi klarer ikke å skaffe boliger, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen.

For dyrt

Mens bydelen og frivillige bedriver et solid arbeid for integrering, er det ikke boliger å oppdrive i markedet.

- Det kommunale selskapet Boligbygg har kun fått kjøpt en eneste bolig i 2016. Det er rett og slett for dyrt. I tillegg får ikke bydelen tak i leieobjekter. Det er mangelvare, og det som er ledig er kolossalt dyrt. Utbyggere vegrer seg også for å legge til rette for kommunale leiligheter, og det gjelder særlig for utsatte grupper, inklusive for folk med funksjonshemning. Vi kan ikke sitte rolig og se på at dette skjer, sier Pedersen, som ikke vil gå av veien for å bruke sterkere virkemidler.

Må øremerke

- Når det ikke går med frivillige ordninger, må vi ta tak i det. Jeg vil i forbindelse med kommende boligprosjekter foreslå overfor bystyret at utbyggere må sette av og øremerke en andel boliger til vanskeligstilte grupper og til flyktninger. Dette vil jeg ta opp rett over sommeren, sier Pedersen.

Les også:

Bonanza i boligmarkedet på Skøyen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...