Akersposten

– I dag blir det ikke skummelt i Kollen

Enorme mengder med folk skulle samme vei lørdag kveld. Det skapte panikk, trengsel og flere skadete personer. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Til tross for kaoset og flere skadete mennesker etter arrangementene i Holmenkollen lørdag, mener politiet at det er trygt å ta turen til nasjonalanlegget søndag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2018 kl 11:17

HOLMENKOLLEN: Lørdag ble en kvinne alvorlig skadet av strøm i skinnegangen ved Voksenlia stasjon, og syv andre personer skal også ha blitt skadet.

Rundt 100.000 mennesker som besøkte Holmenkollen Skifestival, skulle hjem, og det ble kaotiske tilstander. Det var trangt, og folk besvimte.

Til VG sier politiets operasjonssentrals Tor Grøttum at det er ventet helt andre tilstander søndag.

– Det er ventet mindre folk på stadion og på anlegget. Det er to helt forskjellige dager, det er mindre fyll og vi er godt forberedt, sier Grøttum.

Samtidig har politiet styrket bemanningen.

– I dag blir det ikke skummelt i Kollen. Vi anbefaler og oppfordrer folk til å ta turen. Der er det sikkert, det kan jeg garantere, sier han til VG.

Han opplyser også at det blir en gjennomgang av rutinene, og at det skal tas grep slik at det som skjedde lørdag, ikke skal skje igjen.

– Situasjoner ute av kontroll

Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Holmenkollen Skifestival, sier til NRK like før klokken 11 søndag at de hadde anslått rundt 100.000 mennesker til Holmenkollen i helgen totalt sett.

– Tall viser at det kan ha vært så mange som 100.000 her bare i går, sier Nordskar. – Og så mange mennesker har vi aldri opplevd før.

– Kombinert med en del alkohol på de som står ute i marka, så oppsto det situasjoner som kom ut av kontroll, sier hun.

Hun sier at de ikke var forberedt på oppførselen til en del mennesker, at en del av publikum ikke fulgte politiets råd.

Hun sier også til NRK1 at det kommer til å sette seg med politiet og andre myndigheter og evaluere.

Blanke ark

T-banen Sporveien har tidlig søndag lagt ut blant annet følgende meldinger på Twitter: «God søndag morgen! vi starter med blanke ark og ønsker dere en god tur med oss på T-banen.»

De skriver også: «Ny dag ! Vi må minne om at all ferdsel i sporet er forbudt. Det er forbundet med stor fare å bevege seg i t-banesporet.»

Her er programmet

LES OGSÅ: Falt under t-banevogn på Voksenlia etter Kollen-kaos

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...