ANNONSE
Annonse

Hyller kirkens homo-liturgi søndag

Likekjønnet vigsel blir hyllet av menighetsrådets leder i Ullern kirke søndag. Foto: Fredrik Eckhoff

– Jeg syns dette er noe av det viktigste kirken har gjort, sier Ullerns menighetsrådsleder, som søndag hedrer likekjønnet vigsel i kirken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2017 kl 14:03

ANNONSE
Annonse

ULLERN: – Jeg er blitt spurt av prest Jorund Andersen om jeg vil holde en preken. Det gjør jeg, sier menighetsrådets leder i Ullern menighet, Thorbjørn Brook Steen. Søndag kommer han, sammen med sin 10 år gamle datter, til å snakke til menigheten under familiegudstjenesten.

– Jeg sa ja til å gjøre dette blant annet fordi denne saken er viktig for meg, sier menighetsrådslederen. Han har vært leder av menighetsrådet siden kirkevalget høsten 2015, et valg som vakte oppsikt fordi han og flere andre kandidater ble valgt inn på en såkalt folkeliste.

Et «kupp» i 2015

Det ble omtalt som et slags kupp den gangen, og «kuppet» var altså så vellykket for folkelisten, at Brook Steen ble valgt som leder av menigheten. Det var nedleggelse av menighetsbarnehagen Knerten som var den direkte årsaken til folkelisten, men til NRK sa Brook Steen at det var flere grunner.

– Det startet med at menighetsrådet la Knerten barnehage. Det satte sinnene i kok hos foreldrene. Slik ble Folkelisten til. Men de vil mer enn å starte opp menighetsbarnehagen på nytt, sa talsmann Thorbjørn Brook Steen i september 2015 og pekte også på at Folkelisten også ønsker mer åpenhet og større inkludering i menigheten.

Og nettopp denne åpenheten passer godt med Kirkemøtets nylig vedtatte liturgi for likekjønnet vigsel i kirken. Det var i april i fjor vedtaket ble gjort om at likekjønnede skulle få slippe til med vigsler i kirkene.

– Nå tar vi et offisielt oppgjør på Kirkens syn på homofili, sier han til Akersposten.no et par dager før familiegudstjenesten. Brook Steen vil samtidig understreke at dette er en familiegudstjeneste, som skal passe for alle aldre.

– Det skal ikke være en provoserende gudstjeneste hvor 10 prosent reiser seg og går! sier han.

– Noe av det viktigste

– Hvorfor er det så viktig å markere dette ekstra?

– Jeg syns dette er noe av det viktigste kirken har gjort. For meg viser det utad hvordan kirken er, hvordan vi ønsker å være inkluderende, ikke dømmende. Det gjorde ikke Jesus, og det bør ikke vi gjøre heller, sier han. Uansett kjønn, hudfarge eller seksuell legning, alle skal føle seg like, sier han.

Søndag 12. februar klokken 11 i Ullern kirke skjer det altså.

Les også:

Ulv eller gaupe på ferde i Sørkedalen?


En utrolig kafé feirer 10 år


Tre til 16 etasjer på "nye" Montebello


Stor oppslutning rundt "Stopp raseringen av Smestad"

Planlegger 280 boliger og lokk over t-banen på Slemdal

ANNONSE
Annonse