Akersposten

Hvorfor varsles det ikke at veien ender i en trapp?

VENTER PÅ SVAR: Susanne Sunde Bakke spurte om ikke trappen burde varsles. Akersposten spurte Sporveien om det samme, men ikke noe svar kom. Foto: Privat

Susanne Sunde Bakke vil kanskje aldri bli helt bra igjen etter å ha gått hodestups ned trappen ved Røa T-banestasjon med sykkel i juli. For en måned siden spurte vi Sporveien om det ikke kunne settes opp et varsel.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2016 kl 23:55

RØA: Trappen i enden av gangveien kom totalt overraskende på Susanne Sunde Bakke, som ikke er kjent på Røa. Hun stupte ned trappen mot Ostadalsveien med sykkel. Etter et lengre sykehusopphold med utsikt til varige mén, stilte hun spørsmålet om ikke trappen burde varsles på en eller annen måte. Det er jo det eneste fornuftige. Det skal jo ikke mere til enn et skilt/varsel med for eksempel "OBS. Trapp om 20 meter". Det går for eksempel ikke an å skylde på at dette bare er en gangvei. Det er jo ikke forbud mot å sykle der.

Les saken her: - Den trappen skulle aldri vært sånn

For barn eller voksne på sykkel, som ikke er kjent i området, er trappen rett og slett en felle. På Facebook kom det også frem at andre hadde gjort det samme som Bakke, bare med litt heldigere utfall.

Vi brakte spørsmålet om varsling videre til Bymiljøetaten, som viste videre til Sporveien som ansvarlig for gangveien.

Den 4. august sendte vi en forespørsel til Sporveien om det burde settes opp et varsel om trappen, som så svarte at de skulle se på saken. Nesten en måned senere var det fremdeles ikke noe svar, tross flere purringer. Den siste purringen gikk i går, og ved denne arbeidsdagens slutt er det fremdeles ikke svar å få. Hvor vanskelig er det å svare ja eller nei på om det er grunn til å sette opp varsling på stedet?

Grunnen til at dette tar tid, må vel være at dette skal behandles på øverste styrenivå i Sporveien. Imens står trappen og venter på flere syklister.

Vidar Bakken
Redaksjonssjef, Akersposten.no

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...