ANNONSE
Annonse
Akersposten

Hvorfor varsles det ikke at veien ender i en trapp?

VENTER PÅ SVAR: Susanne Sunde Bakke spurte om ikke trappen burde varsles. Akersposten spurte Sporveien om det samme, men ikke noe svar kom. Foto: Privat

Susanne Sunde Bakke vil kanskje aldri bli helt bra igjen etter å ha gått hodestups ned trappen ved Røa T-banestasjon med sykkel i juli. For en måned siden spurte vi Sporveien om det ikke kunne settes opp et varsel.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2016 kl 23:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Trappen i enden av gangveien kom totalt overraskende på Susanne Sunde Bakke, som ikke er kjent på Røa. Hun stupte ned trappen mot Ostadalsveien med sykkel. Etter et lengre sykehusopphold med utsikt til varige mén, stilte hun spørsmålet om ikke trappen burde varsles på en eller annen måte. Det er jo det eneste fornuftige. Det skal jo ikke mere til enn et skilt/varsel med for eksempel "OBS. Trapp om 20 meter". Det går for eksempel ikke an å skylde på at dette bare er en gangvei. Det er jo ikke forbud mot å sykle der.

Les saken her: - Den trappen skulle aldri vært sånn

For barn eller voksne på sykkel, som ikke er kjent i området, er trappen rett og slett en felle. På Facebook kom det også frem at andre hadde gjort det samme som Bakke, bare med litt heldigere utfall.

Vi brakte spørsmålet om varsling videre til Bymiljøetaten, som viste videre til Sporveien som ansvarlig for gangveien.

Den 4. august sendte vi en forespørsel til Sporveien om det burde settes opp et varsel om trappen, som så svarte at de skulle se på saken. Nesten en måned senere var det fremdeles ikke noe svar, tross flere purringer. Den siste purringen gikk i går, og ved denne arbeidsdagens slutt er det fremdeles ikke svar å få. Hvor vanskelig er det å svare ja eller nei på om det er grunn til å sette opp varsling på stedet?

Grunnen til at dette tar tid, må vel være at dette skal behandles på øverste styrenivå i Sporveien. Imens står trappen og venter på flere syklister.

Vidar Bakken
Redaksjonssjef, Akersposten.no

Nøkkelord