Akersposten

«Hvorfor skal byrådet plage unge og eldre i Vestre Aker og Ullern?»

Cecilie Lyngby, Røa-beboer og partileder og 1.stortingskandidat for Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB). Foto: Nina Holtan

Det er på grensen av det skremmende at et politisk parti vil diktere voksne mennesker til hva de skal spise. Det er et valg vi fint klarer å ta selv, skriver Cecilie Lyngby (FNB).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

For to og et halvt år siden år siden kunne den sjokkert sykehjemsbeboeren Esther Gjertsen fortelle i VG at MDG ønsket å redusere kjøttinntaket hennes. Partiet hadde nemlig vedtatt at de eldre skulle nektes å spise så mye kjøtt som de ønsket av hensyn til klimaet.

Nå forsøker MDG igjen å hindre eldre på eldresentre tilgang til kjøtt. Kjøttforbruket skal halveres innen 2023 har MDG bestemt seg for. Å spørre de eldre om de ønsker kjøttforbruket sitt halvert er ikke MDG så opptatt av. MDG vet jo best.

Videre har MDG presset igjennom et vedtak i bystyret om at all mat som skal kjøres ut til skoleelever i Oslo skal være uten kjøtt. Man kunne selvsagt tenkt seg at elevene selv skulle få velge mellom et alternativ med og ett uten kjøtt, men det vil altså ikke MDG. Det partiet har tatt valget for elevene og all den utkjørte skolematen skal være såkalt "kjøttfri". Hadde elevene selv fått bestemme ville man jo risikert at et flertall hadde unngått den vegetarianske maten, og det vil jo være et prestisjenederlag for partiet.

Det er på grensen av det skremmende at et politisk parti vil diktere voksne mennesker til hva de skal spise. Det er et valg vi fint klarer å ta selv, vi trenger ikke kommunepolitikere til å bestemme det for oss. Folk som ønsker å detaljstyre oss så sterkt kan åpenbart bli problematiske over tid.

Nøyaktig hvorfor MDG mener at kortreiste kjøtt fra norske bønder er mer "klimavennlig" enn grønnsaker og frukt som hentes fra utlandet er vanskelig å forstå. Mye tyder på at det handler om ideologi. En slags sekterisme. Man skal hindres i å spise kjøtt uansett.

Kjøttnekten føyer seg inn i tiltak fra MDG som går ut på å diktere alminnelige mennesker hvordan de skal innrette livene sine. Man skal ikke kunne eie og bruke en bil, man skal helst bo i en stor blokk og det å eie en hytte på fjellet er i hvert fall fy-fy. ikke skal man spise kjøtt og helst ikke reise til utlandet. Alt sammen fordi MDGerne ønsker å bestemme hvordan vi skal leve.

Vi i Folkeaksjonen nei til mer bompenger respekterer voksne menneskers rett til selv å bestemme over eget liv. Hva man skal spise, hvordan man ønsker å bo, hva man skal bruke penger man har tjent eller hvordan man skal reise er noe de fleste av oss helt fint får til uten å bli diktert av kommunepolitikere. Vi godtar at folk er forskjellige og at grupper som eldre eller skoleelever skal repsekteres og ikke bare bestemmes over.

Cecilie Lyngby
Partileder
1.stortingskandidat
Folkeaksjonen nei til mer bompenger

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...