Akersposten

«Hvorfor prioritereres de som selger duftlys og vin fremfor de som passer barn?»

DEBATT: Anita Leirvik North (H)

KLAR: Voksentoppen barnehage er klar for innflytting. Anita Leirvik North mener at nå må det komme en midlertidig brukstillatelse på plass.

Mens barna hver dag passerer forbi den ferdige og flotte barnehagen uten brukstillatelse, får et stort kjøpesenter brukstillatelse uten å være ferdig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2020 kl 15:29

Denne uken åpnet Røa torg. Et utrolig flott prosjekt som kommer til å være til glede for hele bydelens innbyggere. Og som så mange andre byggeprosjekt var ikke alt helt på plass da tidligere bydelsleder Elin Horn Galtung klippet snoren og naboer og spente tilskuere fikk muligheten til å ta senteret i nærmere øyesyn. At det fortsatt ble jobbet med uteområdene og ikke all asfalt var på plass, var ingen hindring for at dette fine prosjektet fikk brukstillatelse.

Les også: Røa Torg åpnet – og det gjorde butikkene også!

Et annet flott prosjekt i vår bydel er Voksentoppen barnehage. En fantastisk barnehage som tilbyr alt et barn kan ønske seg. Fine nye lokaler tilpasset små barneføtter og flotte uteområder med fantastisk natur og mange spennende lekeapparater. Jeg tror mange foreldre er misunnelige på de som har fått plass til sine barn i denne barnehagen. Men det har de ingen grunn til å være.

For mens kommunen tilsynelatende synes det er helt uproblematisk (og det er jeg enig i) å gi brukstillatelse til et kjøpesenter for at de kan åpne dørene før alt er på plass, er de ikke villige til å gi barnehagen en midlertidig brukstillatelse mens de venter på godkjennelse fra den samme kommunen for å bygge veien sånn som kommunen ønsker at den skal være. I tillegg har barnehagen tilbudt kommunen å stille bankgaranti for de gjenstående arbeidene, som vil sikre at kommunen selv skal kunne opparbeide veien, dersom utbygger ikke skulle bygge veien.

Å gi midlertidig brukstillatelse før alt er på plass er ganske vanlig. Det gjøres hele tiden, av gode grunner. Og at kommunen ikke har ferdigbehandlet en sak de selv har bedt om, er etter min oppfatning en god grunn. Det viktigste som skal ivaretas når man utsteder en midlertidig brukstillatelse er at man har sikret at man ivaretar sikkerhet, helse og arbeidsmiljø, noe Norlandia har synliggjort at de kan.

Les også: «Raymond kan enkelt hjelpe barna våre»

Det kan være lett å mistenke at dette er politisk motivert, da det dreier seg om en privat barnehage. Dette hadde neppe skjedd hadde barnehagen vært kommunal, ei heller skjedde det da kjøpesenteret ble åpnet.

Men det mest tragiske i denne saken er konsekvensen at mange barn nå har sitt tilholdssted i gamle slitne brakker rett ved den nye barnehagen, og må hver dag gå forbi den splitter nye barnehagen som står helt ferdig til bruk. Ja, de går faktisk forbi den, noe som betyr at det fortauet som ikke er opparbeidet, ikke kan være så viktig for barnas sikkerhet likevel. Det er ikke kapitalistene dette rammer, det er barn, som ikke forstår hvorfor de ikke kan begynne i den fine barnehagen deres, og som synes at "Det er urettferdig!".

Anita Leirvik North
Gruppeleder for Høyre i Vestre Aker

Les også:

«Byrådet prioriterer trailere fremfor barnehage»

Ny, stor barnehage får ikke brukstillatelse

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...