ANNONSE
Annonse
Akersposten

Hvorfor drømmer Jarle Aabø om Therese Johaug?

Journalist, kommunikasjonsrådgiver, til tider rikssynser Jarle Aabø fra Røa opplever drømmeuken sin denne uken – på dugnad som journalist i Akersposten. Foto: Privat

– Å få jobbe dugnad for Akersposten, er den beste ferieuken jeg kunne tenke meg, sier Jarle Aabø. Journalisten fra Røa er godt i gang med sin arbeidsuke i lokalavisen – og drømmen er å få et intervju med vår lokale skihelt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2017 kl 12:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Jarle Aabø har funnet sin plass ved skrivebordet på Akerspostens kontor ved Røakrysset. Den garvede journalisten (til daglig PR-rådgiver) fikk i fjor sommer ideen om å jobbe på dugnad i en redaksjon, da han møtte redaktøren i Akershus Amtstidene. Dermed ble det en ukes jobbing der – og etter sigende klarte han å skape litt lett furore.

Uken som journalist på dugnad ga så mersmak at han denne sommeren ville gjøre det igjen, og denne gangen gikk Røa-mannen til den nærmeste avisen, altså Akersposten.

Prisbelønnet

De siste 15 årene har Aabø skapt seg et solid navn innen PR og kommunikasjon. Men inntil 2001 var han journalist, helt siden han på slutten av 80-tallet kombinerte journaliststudier med jobb i NRK Dagsnytt. Radiojobben ble etter hvert byttet ut med journalistjobb i Dagens Næringsliv.

– Det var politikk og økonomi. Det var alltid den gode historien som gjaldt, sier mannen som er oppvokst under Fredriksten festning i Halden. Siden den gang har han bodd på Røa i to lengre perioder, den siste fra 2006 til i dag.

Saker som skapte røre

Aabø mimrer gjerne litt fra sin tid som journalist, en tid som ga ham flere priser, som SKUP-prisen og Den store journalistprisen.

– Noen saker som popper opp i hodet?

– Jaaa…, sier han og nevner eks-leder Skytøen i Fellesforbundet, som hadde solgt sitt rekkehus til eget forbund, langt over takst for å dekke opp private reiseregninger.

– Det var en kjempesak. Han mistet jo alle verv og ble helt parkert, sier Aabø, før han snakker om den gangen Stein Erik Hagen lånte ut sin 10 millioners-hest til prinsesse Märtha Louise, i det skjulte. Det ble det mye oppstyr om.

– En sak var også vi jeg avslørte at kystvaktskipet KV Andenes opererte i krigssonen i Den persiske gulf, sier han.

– Det var stikk i strid med Stortingets vedtak.

– Har du fått noen uvenner i løpet av din journalistkarriere?

– Å ja. Og det er helt naturlig når man jobber med gravejournalistikk i større medier. God journalistikk skaper alltid konsekvenser. Det er ikke sikkert alle syns at journalisten er den mest hyggelige personen man har møtt i sitt liv, sier han.

Den store drømmen

Første dagen i redaksjonen til Akersposten har Aabø fylt med å skrive om sushi på Røa og om Akerspostens økonomi det første driftsåret. Han er i gang med flere saker. Spekteret er bredt, slik det skal det være i en lokalavis.

– Hva er den store drømmen? Hva ville gjøre denne uken helt perfekt for journalist Aabø?

– Therese Johaug. Jeg vil veldig gjerne intervju henne. Det hadde vært en drøm å kunne få satt seg ned med henne og stilt henne 100 spørsmål – som ikke handlet om doping, sier han. Johaug er som kjent de siste årene blitt lokal for oss i Akersposten etter å ha bosatt seg på Holmenkollen for flere år siden.

– Jeg prøvde å holde følge med henne på sykkel en gang. Hun kom joggende forbi meg, og jeg syklet det jeg kunne. Men hun var mer temposterk enn meg, smiler Aabø, som allerede har sendt mail med forespørsel om Johaug-intervju til advokaten hennes.

– Mange er jo veldig opptatt av kropp og trening, helse og velvære. Hvordan er det å være Therese Johaug? Blir hun aldri lei av å trene og har hun noen tips som kan motivere en sofagris som meg opp og ut i marka? undrer Aabø

– Men hvis du ikke lykkes med å få Johaug i tale?

– Da prøver jeg på Michael Krohn, sier han. Den velkjente frontfiguren i Raga Rockers, oppvokst på Røa, er et forbilde for mannen som selv er noe av en trubadur. Aabø sto faktisk på scenen selv, i Halden og Fredrikstad, tidligere i år, med et stort knippe egne låter.

Men denne uken skal han ikke finne frem gitaren. Han har i stedet kvesset tastaturet og er klar for å brette opp ermene og dekke smått og stort. Se opp!

LES OGSÅ: Feirer sushi-suksess med millionutbytte

Følg Akersposten.no på Facebook