Akersposten

Hvordan vil du at boligen skal være?

Olav Line (øverst og Andreas Jul Røsjø på MandagsSTOPPEN på Ullern kultursenter mandag.

– Boligen skal være en berikelse for flere enn de som bor der, sier Olav Line, administrerende direktør for Mustad Eiendom. Mandag 19. oktober skal han og Andreas Jul Røsjø, administrerende direktør for Møller Eiendom, komme til Ullern kultursenter og snakke om hvordan bygge boliger som bidrar til å øke livskvaliteten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2020 kl 08:49

LILLEAKER: – Vi har lært mye, sier Jul Røsjø - Og vi fortsetter med å lære. For få måneder siden ble deres leiligheter på Harbitz Torg på Hoff klare til innflytning.

Lederne for både Mustad Eiendom og Møller Eiendom er entusiastiske når de snakker om dette å utvikle gode boliger og bomiljø. Det gjelder alle type boliger.

– Vi skal alle gjennom ulike livsfaser. Da er det vår oppgave å sørge for gode boliger og nærmiljøer, sier Line og legger til at det ikke lenger er snakk om bare å bo.

– Vi skal også leve.

PiiR et forbilde

Det konseptet Møller Eiendom har utviklet, kaller de PiiR.

– Det er en måte å ta tak i den samfunnsutfordring vi står overfor. Vi vet at en økende andel voksne og pensjonister er friske nok til å bo hjemme lenge – kanskje hele livet. Samtidig øker behovet for nærhet til servicetilbud, trygghet og fellesskap med andre, fortsetter Jul Røsjø. Målet er at PiiR skal lykkes som et forbilde for fremtidens boform.

Som leietaker på PiiR velger du mer enn en leilighet.

– Det handler om å velge en ny livsstil, sier Jul Røsjø og ser på PiiR-konseptet som et nybrottsarbeide.

Fra villa til leilighet

Vi lever lenger og en god del ønsker å flytte inn i leilighet. Store hus og hage kan bli i meste laget. Det er trolig neste generasjon samt smårollinger som skal ta slike boliger i bruk.

– Vi vil gjerne være med på denne spennende utviklingen og legge til rette for det, sier Jul Røsjø. Mange forbinder Møller med bil, men for åtte år siden utvidet en ståstedet og gikk inn i eiendom. For kort tiden siden kom nyheten om at Møller Eiendom har kjøpt det gamle Deichmanske bibliotek og vil utvikle det til et spennende sted.

– På Harbitz torg på Skøyen har vi bygget eierleiligheter, men vi har også utleieleiligheter.

– Vil nordmenn leie?

– Ja, vi tror at dette er en god løsning for mange. I tillegg skal vi lære. Da må vi eie boligen, slik at de kan videreutvikles, sier Jul Røsjø. To av blokkene er bedre tilpasset de behov eldre mennesker har.

Skal lære

– Vi vet at vi som eiendomsselskap skal gjennom en læringsprosess. Derfor leier vi ut.

– På hvilken måte lære?

– De leilighetene som nå leies ut er alderstilpasset. Samtidig vet vi at vi må videreutvikle leilighetene, slik at boligene blir enda mer tilpasset de behov som melder seg når vi drar på årene, sier Jul Røsjø og legger til at de er underveis.

– Vi ønsker å bygge hjem for livet og spesielt slik at voksne mennesker kan leve aktive og gode liv, sier Jul Røsjø understreker at de trenger å få mer kunnskap om hva som gjør leilighetene enda bedre.

– Derfor leier vi ut. Vi vet at vi må gjøre forbedringer underveis. Kanskje selger vi leilighetene om en god del år, sier Andreas Jul Røsjø og forteller at noen av dem som har flyttet inn allerede har kommet med gode tilbakemeldinger.

– Det går inn i læringsprosessen.

MandagsSTOPPEN

De to eiendomsutviklerne ser fram til å komme på MandagsSTOPPEN på Ullern kultursenter og fortelle om hvordan de tenker om boliger som skal bygges.

Like viktig er det for dem at de får tilbakemelding fra folk om hvilke tanker de gjør seg. Hva vil du og jeg se etter – og trenge – i en slik framtidsbolig?

Det bygges - og skal bygges - en masse boliger i våre to bydeler. De aldersvennlige leilighetene som reises i dag, er med universell utforming. I tillegg kommer viktigheten av nærmiljøet. Det vil i framtiden trolig bli mer behov for å ha tilgang til det en trenger i nabolaget. Fremtidens hjem vil stille krav til nærhet til for eksempel butikker, trening, grøntarealer og husverter.

– Vi er avhengig av tilbakemeldinger. Vi vil gjerne høre hvilke tanker og ideer de som skal bo i de aldersvennlige boliger, tenker seg, sier de to administrerende direktørene.

Fakta

MANDAGSSTOPPEN INVITERER til samtaler om hva er som viktig i din og min hverdag. Arenaen hvor du kan møte politikere, ledere i bydelen og andre samfunnsaktører, og si din mening.

2. NOVEMBER: MARI BILBEN

Seniorveileder og koordinator for Aldersvennlig bydel i Bydel Ullern

BLI MED PÅ IDÉDUGNAD

Hva ønsker du deg av nye tiltak?
Hva vil gi deg en bedre hverdag?

16. NOVEMBER: OMAR SAMY GAMAL

Byråd for kultur, idrett og frivillighet

Aldersvennlig frivillighet

30. NOVEMBER: AKERSPOSTEN

Redaktør Fredrik Eckhoff og redaksjonssjef Vidar Bakken

Hvordan bruke www.akersposten.no i lokalsamfunnet?

14. DESEMBER: OLAF HESLE

Bydelsoverlege

Viruset som stoppet Norge

Seniorveideder fra Bydel Ullern er til stede på mandager med MandagsSTOPPEN. Du kan få informasjon om aktivitetstilbud, råd og veiledning om hva en kan gjøre for å unngå ulykker i hjemmet, samt hva annet en kan få hjelp til.

M: 917 41 425 eller seniorveileder@bun.oslo.kommune.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...