Akersposten

Hvordan skal vi feire 17. mai?

I VINDEN: Det er utfordrende å være leder av 17. mai-komiteen og nå utfordrer Pia Farstad von Hall også våre lesere. Foto: Vidar Bakken

Dette er det mange som spør seg om, ikke minst leder av 17.mai–komiteen i Oslo, Pia Farstad von Hall.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2020 kl 20:49

LILLEAKER: Det er vel å se i øynene at den tradisjonelle 17. mai-feiringen blir satt på vent og det er her kreativiteten må få fritt spillerom.

Akersposten møtte leder av 17.mai - komiteen, Pia Farstad von Hall, på et forblåst Lilleaker torsdag denne uken.

Hva skjer?

- 17. maikomiteen er kommet i gang. Vi må naturligvis ta høyde for at det blir en annerledes 17. mai i år med de vilkår vi har i dag. Det betyr jo at store menneskemengder ikke kan møtes denne dagen. Men hvorfor vi har 17. mai, selveste grunnlovsdagen, og at det først og fremst er barnas dag, det må vi få frem. sier Farstad von Hall.

Komiteen oppfordrer skolene til å delta i feiringen. De når elevene gjennom dagens digitale undervisning. Kommunens nettsider vil bli brukt og ulike sosiale medier skal mobiliseres, samt at NRK og TV2 vil være viktige i årets feiring av 17- .mai. Og det blir formidlet en hilsen fra stortingspresidenten og fra vår ordfører denne dagen.

- Foruten det må vi tenke nytt og kreativt angående feiringen av 17. mai 2020. Og her kommer en utfordring til Akerspostens lesere, til alle barn, unge og voksne. Hvordan kan vi markere grunnlovsdagen på en fin, verdig, inkluderende og ikke minst underholdende måte? Vi har allerede fått noen forslag som konsert og quiz på nett og 17. mai-tog hjemme mellom kjøkken og stue. Det kan være alt fra bilder, innspilt video eller tekstforslag. Vi vil gjerne ha forslag som kan glede flere og virke samlende denne dagen, sier Farstad von Hall.
-
Akersposten er med på utfordringen og ber dere om å komme med forslag til post@akersposten.no

Akersposten har allerede fått inn et forslag: Hva med om alle som kan, samtidig klokken 12.00 – 17. mai, går til vinduet, ut på balkong, terrasse, plen eller gate (med god avstand) og spiller (de som har instrumenter) og synger (uansett sangstemme) «Ja vi elsker». Det kan skape stemning.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...