ANNONSE
Annonse

Hvor tøff er DU? Sjekk siste, hjertepumpende nytt fra Holmenkollen!

LOVER ADRENALINKICK: Den tidligere hoppstjernen Anders Jacobsen garanterer magesug, om du kaster deg utfor Kollensvevet. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Uoffisiell bakkerekordholder Anders Jacobsen: - Det er en fantastisk opplevelse.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2017 kl 11:15

ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN: Under skyfri himmel tindrer nærmest Oslo by i øynene på den gamle storhopperen Anders Jacobsen, når Akersposten.no tilfeldigvis blir hans hjelpende hånd i Holmenkollbakkens overrenn.

Den sympatiske og meritterte hopp-pensjonisten er der i anledning en NRK-innspilling til vinterens sportslige høydepunkt på hovedstadens vestkant, Raw Air.

LANDET NESTEN PÅ FLATA: Anders Jacobsen har hoppet 142, 5 meter med ski på beina i Holmenkollbakken. Nå snakker han varmt om opplevelsen Kollensvevet kan gi anleggets besøkende. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Den tidligere hoppuke-vinneren forteller med entusiasme i stemmen om hvordan det er å oppleve ett av anleggets største trekkplaster, Kollensvevet.

- Jeg har prøvd zipline, det har jeg! Det gir ganske bra fart, og er luftig. Du kommer høyt - særlig når du passerer hoppkanten og kommer over kulen. Da er det langt ned, sier Jacobsen til Akersposten.no.

Selve linen er 361 meter lang, og høydeforskjellen mellom topp og bunn er 107,5 meter.

Siste nytt

Etter at Kollensvevet ble åpnet i 2013, har 31 563 personer fra hele verden prøvd ziplinen. MEN nytt av året er at systemet oppgraderes slik at kapasiteten dobles (åpner våren 2017).

Nyvinningen er laget for å gi de besøkende en enda større frihetsfølelse. Det betyr at det ikke lenger følger med en bremsewire i lufta. Du kan også hoppe samtidig som en annen, og for eksempel konkurrere om å komme raskest ned.

- Alle som har stått her, forstår at det ikke er en hvilken som helst aktivitet. Det er en fantastisk opplevelse: du får kjenne på adrenalinet og at blodpumpa går litt ekstra. Det har man med seg et par ukers tid, tenker jeg, sier Jacobsen i toppen av hopptårnet - og beroliger de som måtte være nervøse for å bli utfordret.

- Det finnes ikke farlig. Det er gøy, men det er morsommere å hoppe med ski på beina, sier han med et glimt i øyet.

Selv hoppet Jacobsen 142, 5 meter - og bakken ned - med ski på beina, da han innkasserte sin fjerde NM-tittel i 2011.

Saken fortsetter under bildet:

TØR DU? For mange er det en personlig seier å overvinne frykten for Kollensvevet. Foto: Andreas Bache-Wiig.

Høye besøkstall

Driftsansvarlig for Holmenkollen Kultur & turistanlegg i Skiforeningen, Jeanette Hansen, forteller stolt at om lag en million mennesker besøkte vestkantens historiske skianlegg i fjor. De aller fleste fra våre naboland og den hoppinteresserte nasjonen, Tyskland.

Men mye vil ha mer, skal vi tro den smørblide Kollen-entusiasten.

- I april kommer vi også til å åpne en helt ny skisimulator (åpner i april 2017). Den gamle har vært her siden 1992, og har kjørt noen turer. Nå har vi derimot en ny film, en helt ny maskin, ny fasade og ny logistikk. Alt er nytt egentlig, med bilder fra et verdenscuprenn på Kvitfjell i 2016 og et hopprenn i Holmenkollen, sier Hansen.

Ting skjer på Oslos vestkant

Antall besøkende beskriver hun som «en jevn strøm oppover», og passer på å opplyse om at også folk fra Akerspostens nedslagsfelt er mer enn velkomne til å hilse på.

- Hvorfor skal ikke folk fra Oslo vest besøke Holmenkollen? Her er det masse du kan gjøre, det er jo midt i gryta! Det er kulturopplevelser på skimuseet og aktiviteter i form av skisimulatoren og Kollensvevet. Du kan tilbringe en hel dag her, med utsikt over byen, sier Hansen - og viser også til det forestående arrangementet, Raw Air.

- 10. - 12. mars er åpningshelgen for den norske hoppuka, med kvalifisering, lagkonkurranse og en individuell del i Holmenkollen. Det er jo det nye, store i år, sier hun, og fortsetter:

- Det er helt fantastisk kult. Om kvelden 10.mars arrangeres det et stort åpningsshow i Holmenkollen.

Saken fortsetter under bildet:

ØNSKER VELKOMMEN TIL KOLLEN-AKTIVITETER: Driftsansvarlig for Holmenkollen Kultur & turistanlegg i Skiforeningen, Jeanette Hansen. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Jubileum

Og som om det ikke var nok: Holmenkollrennene fyller 125 år i år.

- Det er selvfølgelig veldig morsomt og markeres på mange vis! På Skimuseet åpner vi blant annet en fotoutstilling utenfor museet, avslutter driftslederen.

NB: I den nye Holmenkollbakken regnes bare bakkerekorder satt i verdenscuprenn eller internasjonale mesterskap som offisielle. Østerrikske Andreas Kofler hoppet 141 meter i 2011.

LES OGSÅ: "Frokostkjøring" er blitt en snakkis på byen.

LES OGSÅ: Viktig, ny løypemaskin i Sørkedalen.

LES OGSÅ: Noen som lurer på hvorfor Norge vinner skirenn etter skirenn?

ANNONSE
Annonse