Akersposten

«Hvor blir det av søppelbilene?»

Renovasjonsetaten setter inn ekstra innsats i helgen for å komme ajour med avfallshenting etter julen.

Flere Akersposten-lesere har etter nyttår skrevet på Facebook om problemer med fulle avfallsbeholdere og manglende henting. Nå setter Renovasjonsetaten inn et ekstra gir.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2019 kl 01:05

OSLO VEST: «Hvor blir det av søppelbilene, søppelet i Sørkedalen har ikke blitt hentet på lang tid, det flyter over,» skrev Leif Bjørnholt i Sørkedalen 2. januar i en melding til Akersposten på Facebook. Flere andre fulgte opp med sine opplevelser av avfallshentingen – eller mangel på sådan. Det var i hvert fall tydelig at flere beboere i Sørkedalen har opplevd å bli oversett i det siste.

«Full kasse her også. Dem bare hopper over oss i Sørkedalen», skrev Arne Gulbrandsen torsdag.

Etterslep

Fredag ettermiddag går Renovasjonsetaten ut med en pressemelding hvor de bekrefter at det det nye året har «begynt med et etterslep i avfallsinnsamlingen etter romjulsuken.

«Vi setter inn alle ekstra ressurser for å hente det inn så fort som mulig,» skriver etaten.

– Etterslepet skyldes primært at romjulen består av for få arbeidstimer til å dekke 114.000 ukentlige tømminger i Oslo, sier kommunikasjonsdirektør Kjersti Kristoffersen i Renovasjonsetaten. – Vi forsøkte å ta høyde for dette i planleggingen av høytiden, men arbeidstidsbestemmelsene legger sterke føringer for arbeid på helligdager og i helger.

Vi setter inn alle ledige biler og mannskap i helgen 4.-6. januar. Flere steder i byen har avfall blitt hensatt rundt fulle beholdere, noe som medfører manuelt og tidkrevende arbeid. Det er derfor vanskelig for REN å si et endelig tidspunkt for når alt avfallet skal være samlet inn.

Beklager

REN ønsker å beklage til alle abonnenter som opplever at avfallet ikke har blitt hentet etter jul. - Samtidig håper vi på forståelse for at forholdene er utfordrende nå om vinteren, fortsetter Kristoffersen. - Alle abonnenter har selv ansvaret for at området rundt avfallsbeholderen er farbart, måkt og/eller strødd. Dersom alle hjelper til med sin lille del av jobben, så skal vi sørge for å gjøre vår del.

Renovasjonsetaten har ansvaret for den kommunale avfallshåndteringen i Oslo, og vi tar hånd om alt avfall du produserer hjemme. Når du sorterer matavfall, plastemballasje og restavfall i grønne, blå og vanlige poser, henter vi det og sørger for at det blir til biogass og biogjødsel, nye plastprodukter og miljøvennlig energi.

I samme pressemelding skriver etaten at Oslo kommune, Renovasjonsetaten og Energigjenvinningsetaten ønsker å lykkes med innsamlingen av husholdningsavfall og utvidet kildesortering sammen med Oslos 650.000 innbyggere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...