Akersposten

– Hvor blir det av skiltene?

Slik skal det bli i alle veier som munner ut i Sørkedalsveien, mellom Røa kirke og Skansebakken. Noen veier har det allerede, som her i Trettebakken. Foto: Fredrik Eckhoff

I årevis har trafikantene blitt forvirret av varierende grad av vikeplikt på denne gjennomfartsveien. Nå blir det snart ordnet opp!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2018 kl 14:11

RØA/BOGSTAD/SØRKEDALEN: Kjører man Sørkedalsveien fra Peder Ankers plass på Bogstad og i retning Røa, passerer man fire veier fra høyre. To av dem har vikeplikt, de andre to har ikke.

Det skaper stor forvirring. Noen bilister innbiller seg kanskje at denne delen av Sørkedalsveien er forkjørsvei. I så fall får man seg en overraskelse når bilister og syklister kommer kjørende ut fra Ankerveien og Snargangen.

Kjører man derimot Linhusveien eller Trettebakken og skal ut i Sørkedalsveien, har man vikeplikt, til tross for at Sørkedalsveien ikke er forkjørsvei.

Vellet tok tak i saken

Akerspostens redaksjon har blitt tipset om denne forvirringen av en leser, og fra Røa Vel får vi opplyst at de for lengst har tatt opp problematikken med Trafikkplanleggingsseksjonen i Bymiljøetaten.

Vellets leder, Anne Bjørnebye Vik, sier til Akersposten at vellet i februar i år fikk brev fra etaten, der det blant annet står: «Det har blitt fattet et vedtak på denne strekningen. Sørkedalsveien, mellom Vækerøveien (rundkjøringen ved Røa kirke) og Skansebakken skal nå bli regulert som forkjørsvei. Så snart skiltplanene er ferdige og godkjent vil denne omreguleringen påbegynnes.»

Saken fortsetter under bildene.

I kryss som Sørkedalsveien/Snargangen (t.h.) og Sørkedalsveien/Ankerveien er det ofte forvirring fordi mange bilister tror trafikanter fra disse veiene har vikeplikt, fordi andre veier i området har vikepliktskilt. Det skaper vanskelige situasjoner, og nå blir det endringer. Foto: Fredrik Eckhoff

I Linhusveien (t.v) og i Trettebakken har trafikanter vikeplikt ut mot Sørkedalsveien.

Skilter kommer!

Bjørnebye Vik var godt fornøyd med vedtaket, men da det hadde gått noen måneder uten at noe skjedde i praksis, tok hun 29. mai igjen kontakt med Bymiljøetaten for å sjekke hvordan det gikk med gjennomføringen av endringen til forkjørsvei.

Dette skrev hun i sin henvendelse til etaten:

«Men hvor blir det av skiltene??? Så vidt meg bekjent er et enda ikke satt opp noen skilt – og nå begynner jo virkelig både turisttrafikken og alle som skal på tur til Bogstad etc – for ikke å snakke om den daglige forvirringen i krysset Ankerveien/Sørkedalsveien å bli svært tydelig.

På vegne av Røa vel ber jeg derfor om at Bymiljøetaten snarest får nødvendige skilt opp langs Sørekdalsveien.»

Spesialingeniør Kristin Johansen kunne da svare: «Vi håper at skiltingen vil bli gjennomført i løpet av høsten. Noe mer konkret kan vi ikke besvare akkurat på dette tidspunktet.»

Les også:

Se nye Holmen skole og møte med rektor

Stor dag for «skolen i skogen, i byen, i verden»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...