ANNONSE
Annonse

Hvor ble det av "Oslo-Knud"?

PÅ TÅSEN: "LilleKnud" veltet et tre over et hustak på Tåsen, heldigvis uten å skade noen. Illustrasjonsfoto

For noen ble Knud en stor skuffelse. For andre en stor lettelse.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2018 kl 11:36

ANNONSE
Annonse

Etter å ha sikret hagemøbler og tatt inn alt som kunne minne om løse gjenstander, måtte noen vurderinger tas. Det ble diskusjon om gassgrillen var en løs gjenstand. Kunne ikke helt forestille meg at den skulle fyke av gårde, men stilte den i le for den kommende stormen.

Det kriblet litt av spenning, da Oslo plutselig ble hevet fra oransje til rødt farenivå. Meteorologen sa at dette ville bli et vær vi ville huske for resten av livet og for Oslo sin del var dette helt spesielt.

Folk sjekket batteriene i lommelykten. Noen hadde også gassovn og primus klar, i og med at faren for strømavbrudd var overhengende. Vann ble tappet i flasker, for i verste fall kunne også vannet bli borte. Var det nok stearinlys hjemme forresten?

Så var det å benke seg til foran tv og frykte det verste og håpe det beste. I kveld skulle barna holdes inne og Oslos gater lå nærmest stille – før stormen. Den ene ekstra nyhetssendingen avløste den andre. Nyhetsreportere fra Lindesnes til Østfold klamret seg fast i stormen og rapporterte om Knuds herjinger.

Vi så at det beveget seg kraftig i trærne av og til. Dette var forløperen for det som skulle komme. Politiet meldte om et tre som hadde veltet på Tåsen over et hustak. Fotballmål føk over Ekebergsletta og kamper hadde blitt avlyst. Nå skjer det snart. Hvor lang tid bruker Knud fra Østfold til Oslo? Det var bare å stålsette seg. Båteiere med båt i Bestumkilen kunne frykte det verste, etter å ha sett hva som skjedde i de ytre deler av Oslofjorden.

Kvelden gikk med gullrekka og spennende krimserier, men ingenting kunne måle seg med spenningen knyttet til Knud. Det ble litt som å vente på Godot. Vi snakket om Knud og ventet og ventet. Var ute og sjekket med jevne mellomrom. Siste sjekk var klokken 01.00. Det var nesten helt stille.

Natta Knud

Vidar Bakken
Redaksjonssjef Akersposten

ANNONSE
Annonse