Akersposten

Hvor ble det av "Oslo-Knud"?

PÅ TÅSEN: "LilleKnud" veltet et tre over et hustak på Tåsen, heldigvis uten å skade noen. Illustrasjonsfoto

For noen ble Knud en stor skuffelse. For andre en stor lettelse.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2018 kl 11:36

Etter å ha sikret hagemøbler og tatt inn alt som kunne minne om løse gjenstander, måtte noen vurderinger tas. Det ble diskusjon om gassgrillen var en løs gjenstand. Kunne ikke helt forestille meg at den skulle fyke av gårde, men stilte den i le for den kommende stormen.

Det kriblet litt av spenning, da Oslo plutselig ble hevet fra oransje til rødt farenivå. Meteorologen sa at dette ville bli et vær vi ville huske for resten av livet og for Oslo sin del var dette helt spesielt.

Folk sjekket batteriene i lommelykten. Noen hadde også gassovn og primus klar, i og med at faren for strømavbrudd var overhengende. Vann ble tappet i flasker, for i verste fall kunne også vannet bli borte. Var det nok stearinlys hjemme forresten?

Så var det å benke seg til foran tv og frykte det verste og håpe det beste. I kveld skulle barna holdes inne og Oslos gater lå nærmest stille – før stormen. Den ene ekstra nyhetssendingen avløste den andre. Nyhetsreportere fra Lindesnes til Østfold klamret seg fast i stormen og rapporterte om Knuds herjinger.

Vi så at det beveget seg kraftig i trærne av og til. Dette var forløperen for det som skulle komme. Politiet meldte om et tre som hadde veltet på Tåsen over et hustak. Fotballmål føk over Ekebergsletta og kamper hadde blitt avlyst. Nå skjer det snart. Hvor lang tid bruker Knud fra Østfold til Oslo? Det var bare å stålsette seg. Båteiere med båt i Bestumkilen kunne frykte det verste, etter å ha sett hva som skjedde i de ytre deler av Oslofjorden.

Kvelden gikk med gullrekka og spennende krimserier, men ingenting kunne måle seg med spenningen knyttet til Knud. Det ble litt som å vente på Godot. Vi snakket om Knud og ventet og ventet. Var ute og sjekket med jevne mellomrom. Siste sjekk var klokken 01.00. Det var nesten helt stille.

Natta Knud

Vidar Bakken
Redaksjonssjef Akersposten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...