ANNONSE
Annonse

– Hver hjemmekamp skal være en fest

Persbråten ønsker å sveve høyst når de møter Nidaros Jets i årets første hjemmekamp i Persbråtenhallen lørdag. Foto: Runar Almsengen

Persbråten får endelig sin første hjemmekamp når de tar imot Nidaros Jets på lørdag. Da skal vi se et Persbråten som gir alt i samtlige fire omganger.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2016 kl 09:28

ANNONSE
Annonse

PERSBRÅTEN: Kampen på lørdag er Persbråtens første i BLNO hjemme, men det er den tredje kampen i BLNO etter at de spilte "bortekamp" i Rykkinhallen mot Nidaros Jets og Kongsberg Miners. Det at Persbråten skal møte Nidaros igjen kort tid etter forrige kamp skyldes blant annet at alle lag møter hverandre tre ganger – en hjemme, en borte og en enten hjemme eller borte.

Tid for "alvor"

Da undertegnede oppdaget basketball fra tilskuerplass, ble han positivt overrasket over en idrett med svært lite dødtid og veldig mye spenning. Det var en treningskamp mot Asker Aliens. Nå er det alvor mot Nidaros Jets. Akersposten pratet med trener Axel Langaker foran denne historiske kampen i Persbråtenhallen.

– Det ble to tap etter en kollaps i tredje periode i åpningskampene. Det ble også kollaps mot Asker Aliens i treningskampen. Hva skal dere gjøre for å hindre dette nå?

– Nå greide vi å snu det til seier mot Asker Aliens. Men det er klart at det er sammensatte utfordringer. Vi er fortsatt ikke i god nok kampform, og trenger noen uker til med solid trening før vi er der vi ønsker å være fysisk. I tillegg slipper vi oss ned mentalt i hovedpausen (mellom 2. og 3. periode, red.anm) i begge kamper. Noe av forklaringen på det er nok at vi fortsatt må jobbe med å "utlikne" nivåforskjellene mellom 1.divisjon og BLNO, sier Langaker.

– Det mentale kan vel også "trenes opp"?

– Ja, vi har hatt fokus på å korrigere dette på hver trening siden åpningshelgen - spillerne er svært motiverte for å vise våre hjemmesupportere at vi kan klare å stå løpet ut en hel kamp. Trenerteam og spillere må kreve mer av hverandre, for at vi skal kunne prestere jevnt solid i alle kampens perioder – det er vi klare for mot Nidaros lørdag!

Forskjellen mellom disse lagene i forrige kamp var i hovedsak at Nidaros hadde flere avslutninger enn Persbråten.

– Hvordan skal dere fikse på det?

– Vi skal primært ta bedre vare på ballen selv, slik at vi kommer til flere og bedre avslutningsmuligheter enn sist. Mot Nidaros gjelder det å forsøke å gjøre det vanskelig mot deres to stjerner, Evan Roquemore og Earl Simba. Mye av spillet sentrerer runt dem. Samtidig må vi ikke tillate de andre spillerne for mye rom på gulvet. Denne balansegangen ønsker vi å time bedre i kommende kamp. Det er også viktig å nekte Nidaros returer etter skuddforsøk, slik at de ikke får flere skuddmuligheter per angrep.

Mange får prøve seg

Persbråten har markert seg som et lag der det er ganske liten forskjell mellom hvor mange poeng start-femmeren tar og poeng som benken hentes.

– Er det fordi det gror godt i laget?

– Det gror godt i Persbråten, men jeg vil nok heller si at hovedforklaringen til dette må være at vi roterer flere spillere enn motstanderne. Det at vi sprer spilletiden ut på flere spillere, gjør at flere får muligheter til å bidra. Man kan godt si at man samtidig da bør gi spillerne som leverer varene på gulvet mer tid sammen, men dette vil gå seg til utover i sesongen.

– Det styrker vel også lagfølelsen at alle får sjansen til å vise seg frem?

– Ja, men minst like viktig er det at våre spillere vil trenge tid til å akklimatisere seg til BLNO-nivået. Så snart spillerne gjør dette vil det også resultere i mer tid på gulvet, sier Langaker.

– Det faktum at vi i Persbråten ikke betaler spillere for å spille, gjør også at de antatt beste individuelle spillerne i ligaen, inkludert importspillere, velger å spille for andre klubber. Jeg er godt fornøyd med spillerne jeg disponerer i Persbråten BBK inneværende sesong.

– Hvorfor bør folk komme til Persbråtenhallen klokken seks på lørdag?

Vi synes at folk bør komme og støtte opp om Persbråtten BBKS BLNO-satsing. Vi ønsker at hver hjemmekamp skal være en fest og håper at så mange som mulig vil bidra til at lørdagens kamp mot Nidaros Jets blir nettopp det. Spillerne er veldig motiverte og revansjesugne etter åpningshelgens tap mot Nidaros Jets, sier Langaker.

Motstander med god start

Sist lørdag vant Nidaros Jets sin første hjemmekamp for sesongen mot Centrum Tigers (Norgesmestere sesongen 2015-16).

– Det er et lag som har fått en "flying start" på sesongen vi møter i Persbråten VGS lørdag, men vi skal gi alt for å vinne denne kampen!

Persbråten mot Nidaros Jets altså, i Persbråtenhallen lørdag 16. oktober kl 18.

Flere saker om Persbråten basket:

Vinnerskaller med samhold

Persbråten tilbake i toppen i norsk basket

Flere nyheter på Akersposten.no:

– Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Røa til cupfinale: – En helt utrolig følelse

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse