Akersposten

– Hver for oss er vi helt ok, sammen har vi noe!

Pål Angelskår (t.v), Slemdal-mannen i front med den utsøkte stemmen, sier at de ikke klarer å la være. Ellers består bandet av Jon Arild Stieng (gitar, vokalist), Harald Sommerstad (keyboard), Halvor Høgh Winsnes (trommer) og Henrik Harr Widerøe (bass, banjo, vokal). Foto: Promo

– Vi skammer oss hver gang vi ikke har noe nytt å melde, sier Pål Engelskår. Slemdal-mannen med den fantastiske og karakeristiske stemmen kan nå si at Minor Majority nå faktisk har masse nytt å melde!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2018 kl 09:48

SLEMDAL: Det er snart 10 år siden Minor Majority, bandet som for evig vil forbindes med superhit’en «Supergirl». Men mange nynner også automatisk når de hører sangtitler som for eksempel «Dancing in the backyard» og «Come back to me».

Slemdal-mannen Pål Angelskår er frontfiguren, og sammen med Sjur Lyseid har han skrevet singlen som er rykende fersk på Spotify og andre strømmegtjenester fredag 12. oktober. Låta heter «Another year», og er en duett med Linnea Dale, blant annet kjent fra Donkeyboys store hit, «Ambitions».

Og ikke bare det, Minor Majority «feirer» ikke bare at det snart er 10 år siden siste album med en enkelt låt. I januar 2019 slippes et helt nytt album, og dermed er det slutt på at bandet må skamme seg for å si at de ikke har noe nytt å melde!

Hadde flere års pause

I 1999 ble Minor Majority til, og det var full fart i rundt 10 år. Så ble det pause.

I starten forsøkte bandmedlemmene å holde seg unna hverandre, skriver bandet i en pressemelding. I fire år klarte de det. Så gikk det ikke lenger. I følge Angelskår er det ikke nødvendigvis det sosiale samværet som trekker bandmedlemmene sammen, selv om tonen i bandet alltid har vært god.

– Det vi hadde savna hele gjengen var å spille sammen, stå i det samme rommet og spille sangene våre sammen, fange den lyden som er oss. Hver for oss er vi helt ok, men sammen har vi noe som er bedre enn summen av delene, vi er et band – et bra et.

– Og det er det som trumfer alt, denne vissheten om at vi av og til klarer vi å lage ordentlig gode låter sammen. Sanger vi er stolte av å ha vært med på. Sanger som bare finnes på grunn av oss, sier Angelskår.

Lyst igjen til å lage musikk

Så Minor Majority møttes igjen, gjorde en konsert sammen, to, en miniturné – bare for gøy. Og så bare kom den – denne lysten til å lage musikk sammen igjen, ny musikk som kanskje kan bli skikkelig bra, resonnere i dem selv slik noen av de gamle sangene fortsatt gjør.

– Så lager man kanskje den ene sangen – den som alle står inne for. Man tar den med seg i studio og spiller den inn, og noen måneder etter så er den der ute og finnes. For dem som vil høre. For det finnes fortsatt et publikum. Noen som hører på sangene våre, som kommer på konsertene. Og vi skammer oss litt hver gang vi ikke har noe nytt å melde. Noe bra, sier han.

– Og nå har vi noe, noe nytt, noe bra, og vi gleder oss på en ny måte, kjenner den spenningen som oppstår i møte det ukjente. Vil publikum like det? Vil vi like det, når tida har gått og materialet ikke er nytt lenger? Vi vet ikke, ikke nå. Men vi klarer ikke la være, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...