Akersposten

– Hver dag uten smitte er en god dag

Vinderenhjemmet: Institusjonsleder Lena Sand opplyser at de har mange medarbeidere i karantene av ulike årsaker, men ingen har fått påvist smitte foreløpig. Foto: Fredrik Eckhoff

– Vi gjør alt vi kan for å erstatte medarbeidere når vi får telefoner på morgenen fra de som er syke, sier institusjonsleder på Vinderenhjemmet, Lena Sand. Nå har de gjort om grillhytta i hagen til testhytte for medarbeidere med symptomer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2020 kl 10:51

VINDEREN: En rekke av sykehjemmene i Oslo vest har enten beboere eller medarbeidere som er smittet, men det gjelder foreløpig ikke Vinderenhjemmet.

– Hver dag uten smitte er en god dag, sier institusjonsleder Lena Sand til Akersposten. Hun forteller at de har mange medarbeidere i karantene av ulike årsaker, men ingen har fått påvist smitte.

– Dette er jo tiden på året for influensa og forkjølelser. Vi er veldig strenge. Vi tar ingen sjanser når medarbeidere ringer oss og sier at de har symptomer. Bare i går hadde vi 24 ansatte i karantene, sier hun.

Likevel har sykehjemmet klart å holde full bemanning.

– Vi har tilgang på mange lege- og sykepleierstudenter. Vi klarer oss foreløpig godt med bemanning. Det er mange som vil bidra, og vi er utrolig takknemlig for den jobben alle på sykehjemmet gjør, alt fra kjøkkenassistenten til ledergruppen. Alle er vi opptatt av at vi ikke skal ta med smitte inn, at beboerne ikke skal bli syke, sier Sand.

Hytte er blitt testhytte

Et helt konkret tiltak for å oppdage smitte for medarbeiderne har de nå satt i verk ved å gjøre om grillhytta i hagen til en testhytte.

– I hytta tester vi medarbeidere hvis noen har symptomer. Da tar vi nese- og halstest og sender til mikrobiologen på Ullevål sykehus. Svaret kommer samme dag eller dagen etter, sier hun. – Vi har ikke hatt noen positive prøver så langt.

Fremdeles aktiviteter

– Hvordan er hverdagen annerledes nå for beboere og ansatte?

– Vi bruker nå mer skype og telefonmøter og messenger for å kommunisere mellom medarbeiderne. Vi ansatte møtes minst mulig fysisk, sier hun.

For beboerne betyr den nye hverdagen at de fremdeles har aktiviteter og går turer ut i frisk luft, men gruppene er blitt mindre.

– Aktivitørene våre er i sving, og vi opprettholder turer ut. Vi har aktiviteter i mindre grupper, sier Sand.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...