Akersposten

«Hva ville skje ved en brann?»

Hvitveisbakken er i dag en gangvei. Den bør åpnes slik at det kan være mulig å kjøre her, mener Vestre Aker Venstre. Foto: Privat

Med kaoset i Holmenkollen lørdag friskt i minnet, ber Terje Bjøro (V) nå om at en gangvei i Holmenkollåsen åpnes for biltrafikk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2018 kl 10:15

VOKSENLIA: «Vi har alle vært fortvilet og sjokkert over hendelsene og kaoset i forbindelse med arrangementene i Holmenkollen denne helgen. Blant mange hendelser måtte en ung kvinne hentes med legehelikopter fra Voksenlia stasjon siden ambulansebiler hverken kom inn eller ut. Hva ville skje ved en brann?»

Det skriver Venstres gruppeleder og nestleder i bydelsutvalget, Terje Bjøro, når han nå foreslår en ny sak på sakskartet til neste møte i bydelsutvalget i Vestre Aker.

Løsning?

Han skriver videre at «en mulig sikring ville være å åpne Hvitveisbakken mellom Jerpefaret og Arnulf Øverlands vei. Dette er i dag kun en gangvei. Veien ble bygget av Furuholmen (entreprenør for blant annet Skogenfeltet) rundt 1980 efter pålegg som rømningsvei nettopp for å kunne avlaste Holmenkollveien, Lillevannsveien og Setra vei. Dette ville være en hjelp i nødsituasjoner. Veien kan ha bom med standard åpning for brann- og andre utrykningskjøretøy.»

Venstre har dermed forslag til at bydelsutvalget skal vedta følgende:

«Vestre Aker BU henviser til vanskelig tilgang til Holmenkollområdet for utrykningskjøretøy og ber om utredning av mulig åpning av Hvitveisbakken mellom Jerpefaret og Arnulf Øverlands vei.»

LES OGSÅ: Falt under t-banevogn på Voksenlia etter Kollen-kaos
Folkefesten i Kollen: "Charterferie, afterski, 17.mai og russefest – alt på én gang!"

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...