ANNONSE
Annonse

Hva skal skolen hete?

HJELP OSS MED NAVNET: Ingrid Nyhus vil at skolen som kommer i bakgrunnen, skal få et navn bydelen kan være stolt av og som skaper tilhørlighet. Foto: Vidar Bakken

Byggingen har startet, og i 2018 skal skolen i Bjørnveien stå ferdig. Bydelen har utlyst en navnkonkurranse, hva skal skolen hete? Fristen er 1. mai.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2016 kl 15:24

ANNONSE
Annonse

GRESSBANEN: Skolen skal huse 630 elever og blir en 1-7 barneskole med tre klasserekker, samt en spesialavdeling for 24 elever.

Stor betydning

Vi møtte en sprudlende glad Ingrid Nyhus (H) på byggetomten hvor den nye skolen snart reiser seg i Bjørnveien, et steinkast fra Gressbanen. Hun er leder av barn-, ungdom og kulturkomiteen i Bydel Vestre Aker.

– Dette er spennende. Det å gi navn til en skole hvor barna går i mange år har stor betydning og skaper tilhørlighet. Selv gikk jeg på Slemdal skole og vi barna lekte med navnet. Var du slem så havnet du på Ris skole og der fikk du naturligvis ris. Jeg slapp det og havnet på Midtstuen, ler Nyhus, mens hun ser den store aktiviteten på skoletomten.(Saken fortsetter under bildet)

PLASSERING: Slik vil skolebygninger og lekeområder bli plassert i Bjørnveien. Skisse fra søknad om rammetillatelse.

Galtung skole?

Skolen i Bjørnveien var ingen selvfølgelighet. I aller siste øyeblikk sikret bystyret skoletomten etter mange års press fra bydelens politikere, ikke minst takket være den tidligere lederen av bydelsutvalget, Elin Horn Galtung (H).

– Elin kjempet for denne skolen i mange år. Kanskje den burde hete Galtung skole, med en liten byste av Elin foran skoleporten, spøker Nyhus.

Alle kan være med

– Navnet kan kanskje reflektere det som skal skje her, sier Nyhus.

Hun håper at skolen vil møte elevene med kreativitet og fantasi gjennom blant annet lekbasert undervisning. Og at elevene vil få gode uteområder til fysisk fostring i skolegårdens lekeområde og ved å bruke nærområdet som Readybanen, Holmenkollen tennisklubb, Holmendammen og Nordmarka.

– Navnet kan også være historisk betinget eller knyttet til personer som har gjort en innsats i bydelen, eventuelt gå på selve beliggenheten i Bjørnveien.

Journalisten mente at Bjørnen skole måtte være et bra navn. Tøft nok å svare på spørsmålet, "hvilken skole går du på?" "Bjørnen," som sies med brumlebass.

– Det er notert. Men nå vil vi at Akersposten skal hjelpe oss med å spre budskapet om at dette er en navnkonkurranse. Vi vil ha med alt fra velforeninger og historielag til Ready og tennisklubben her, og ikke minst alle beboere og barn i dette flotte nærområdet. Skolen får en fantastisk plassering i et bomiljø med mange barn, hvor barna kan gå til skolen, sier Nyhus.

Navnforslag kan sendes til bydelen ved postmottak@bva.oslo.kommune.no og ikke minst til tips@akersposten.no innen 1. mai. Det venter en overraskelse til vinneren.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Høyhus skal femdoble folketallet på sentrale Skøyen
Mener disse husene aldri skulle vært tillatt

Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

– Vips, så var sykkelen borte!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse