Akersposten

Hva skal parken hete – og hva skal den brukes til?

Bydel Ullern og Mustad Eiendom bød på kaffe og croissanter til forbipasserende Lilleaker-folk i morges, og inviitasjon til å ha meninger om bruk av den nye parken som skal tilrettelegges i sentrum av Lilleaker. Fra v. adm.direktør Olav Line i Mustad Eiendom, markedsdirektør Herman Dyrø i Mustad Eiendom, bydelsdirektør Marie Joten og kultur- og oppvekstssjef Lennart Hartgen i bydel Ullern. Foto: Reidar Martinsen

Brakken skal bort, og det skal bli langt triveligere. Men hvordan skal den se ut, hva bør den inneholde, og hva skal parken hete?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 10:08

LILLEAKER: Kaffe, croissanter, Mustad-sjefen og bydelsdirektøren var alle sterkt tilstede i Lilleaker sentrum mandag morgen, sammen med syv minusgrader. Folk hastet til jobb, men de fleste takket ja til kaffe og bakervarer – og til å slå av en prat med to av Ullerns mest sentrale personer.

Saken fortsetter under bildet.

Til sommeren skal denne brakka som Bydel Ullern disponerer, fjernes, og det skal opparbeides en park her rett ved siden av Stoppestedet og Lilleaker trikkestasjon. Midt på plassen står statuen til minne om Lilleaker-beboer og skihistoriker Jacob Vaage.

Adm. direktør i Mustad Eiendom Olav Line og Ullerns bydelsdirektør Marie Joten er begge enstemmige når de snakker om betydningen av å møte befolkningen på Lilleaker. Denne gangen var det modernisering og påfølgende bruk av og navn på plassen ved Stoppestedet på Lilleaker som var på agendaen.

Bedre uten brakke

– Når utvidelsen av Stoppestedet, møtestedet i bydelen for både unge og eldre, står ferdig til sommeren, skal den midlertidige brakka her bort, sier Line.

– Den har huset noen av bydelens oppgaver, men de flyttes inn i Stoppestedet når utvidelsen er fullført. Dermed får vi frigjort parken igjen, og ønsker å oppgradere den. Nå ønsker vi å få innspill fra folk på hva vi kan bruke parken til – og forslag til et navn på den, sier Line.

Bydelsdirektøren legger til: – I dag er jo dette et veikryss. Vi håper at en ny park kan gjøre det litt triveligere her, og at Stoppestedet blir et enda bedre sted – både for unge og eldre. Stoppestedet med kultursenter for eldre og tiltak for barn og unge har en flott beliggenhet rett ved siden av trikkeholdeplassen, sier hun.

Tror på aktivitet

Kultur- og oppvekstsjef Lennart Hartgen i Bydel Ullern tror mest på en type aktivitetspark.

– I dag er det ikke et slik sted i bydelen. Parken blir jo liggende i et område med endel trafikk, og egner seg derfor dårlig til et sted hvor folk kan sitte og lese en bok for eksempel. En skate- og tuftepark derimot bør kunne fungere bra her, sier han, og legger til: – Da kan dette bli et fint møtested utendørs for de unge, som også kan bidra til at flere bruker Stoppestedets øvrige aktivitets- og klubbtilbud.

Bydelsdag

Bydelsdirektøren er ellers full av lovord om samarbeidet med Mustad Eiendom.

– Vi har alltid hatt et godt samarbeid,. Vi møtes jevnlig, og Mustad – som jo er en betydelig eiendomsutvikler på Lilleaker – lytter til våre innspill.

– Nå jobber vi også med å få til en bydelsdag sammen med Mustad, frivillige organisasjoner og så videre. Vi tenker oss bydelsdagen sammen med det årlige Lilleaker Music Event, og skape et virkelig flott arrangement, sier Joten.

Forslag?

Utpå vårparten vil avgjørelsen om hva parken skal hete falle – så kom med forslag til bruk OG navn ! Det kan skje til: Facebook.com/Lilleakerbyen eller Lilleakerbyen@mustadeiendom.no

LES OGSÅ: 20 år med moro på Kaktus

Sprengestopp etter ulykken på Røa

Kaotisk på skoleveien

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...