ANNONSE
Annonse
Akersposten

Hva mangler på dette bildet?

Ja, her skulle det vel ikke stått en eneste taxi kø, ettersom dette nå kun er bussholdeplass. Taxiholdeplassen er flyttet for et par uker siden. Hverken sjåfører eller reisende ser ut til å bry seg om at taxiholdeplass-skiltet er borte. Dette bildet er fra tirsdag denne uken. Foto: Fredrik Eckhoff

Flyttingen av taxiholdeplassen på Røa har skapt full forvirring i flere uker. Slik kan det ordnes opp!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2017 kl 14:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Taxiholdeplassen på Røa er der den «alltid» har vært. Tenker folk. Altså ved busshuldeplassen utenfor det velkjente blå bygget, bare noen titalls meter nedenfor Røakrysset i Vækerøveien.

Men det stemmer jo ikke lenger. For noen uker siden ble taxiholdeplassen flyttet drøyt 50 meter, diagonalt over krysset. Nå er den utenfor Jernia-butikken ovenfor Røakrysset.

Men hva hjelper det når de aller fleste reisende og taxisjåfører stiller seg opp på den gamle plassen?

Akersposten har god utsikt til begge de to plassene fra våre vinduer ved Røakrysset. De siste ukene har vi observert taxiene, gjerne flere av gangen, stående i kø på den gamle plassen, mens den nye taxiholdeplassen er tom.

(Saken fortsetter under bildet.)

Samtidig står det ingen taxier i kø på taxiholdeplassen noen meter lenger opp i Vækerøveien.

Og når det ikke er noen taxier å oppdrive, stiller folk seg opp og venter ved det gode, gamle skuret, der det riktignok ikke lenger står noe taxiskilt, men det er likevel der de fleste taxiene kommer kjørende.

Hjalp fortvilet par på tur

Torsdag formiddag så undertegnede at et pensjonistpar sto tålmodig og ventet på taxi ved skuret – med kofferter. De sto der en god stund, og til slutt kom en taxi kjørende…, til den nye taxiholdeplassen på oversiden av krysset.

Så sto de der da – og ventet på hverandre. De la tydeligvis ikke merke til hverandre, så da var det bare for Akerspostens mann å ta turen ut for å opplyse de to at holdeplassen var flyttet. Svært glade ble de for informasjonen, og det ble sikkert taxisjåføren også.

Akerspostens råd

Akersposten har følgende råd til de ansvarlige: Sett opp informasjon på den tidligere taxiholdeplassen om at den er flyttet!

Til reisende har vi følgende råd: Se begge steder for mulig taxi. Det er ikke lett å si hvor de stiller seg opp i kø.

Til taxisjåførene: Bli enige internt om hvilket sted dere skal stå, så blir det sikkert enklere for kundene også.

PS! Til dem som lurer på svaret på spørsmålet i tittelen på artikkelen, «hva mangler på dette bildet?»: Her mangler et skilt om at det er taxiholdeplass.

Les også:
Slemdal skole sliter mens de venter på nytt skolebygg

Følg Akersposten på Facebook