Akersposten

Hva mangler på dette bildet?

Ja, her skulle det vel ikke stått en eneste taxi kø, ettersom dette nå kun er bussholdeplass. Taxiholdeplassen er flyttet for et par uker siden. Hverken sjåfører eller reisende ser ut til å bry seg om at taxiholdeplass-skiltet er borte. Dette bildet er fra tirsdag denne uken. Foto: Fredrik Eckhoff

Flyttingen av taxiholdeplassen på Røa har skapt full forvirring i flere uker. Slik kan det ordnes opp!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2017 kl 14:10

RØA: Taxiholdeplassen på Røa er der den «alltid» har vært. Tenker folk. Altså ved busshuldeplassen utenfor det velkjente blå bygget, bare noen titalls meter nedenfor Røakrysset i Vækerøveien.

Men det stemmer jo ikke lenger. For noen uker siden ble taxiholdeplassen flyttet drøyt 50 meter, diagonalt over krysset. Nå er den utenfor Jernia-butikken ovenfor Røakrysset.

Men hva hjelper det når de aller fleste reisende og taxisjåfører stiller seg opp på den gamle plassen?

Akersposten har god utsikt til begge de to plassene fra våre vinduer ved Røakrysset. De siste ukene har vi observert taxiene, gjerne flere av gangen, stående i kø på den gamle plassen, mens den nye taxiholdeplassen er tom.

(Saken fortsetter under bildet.)

Samtidig står det ingen taxier i kø på taxiholdeplassen noen meter lenger opp i Vækerøveien.

Og når det ikke er noen taxier å oppdrive, stiller folk seg opp og venter ved det gode, gamle skuret, der det riktignok ikke lenger står noe taxiskilt, men det er likevel der de fleste taxiene kommer kjørende.

Hjalp fortvilet par på tur

Torsdag formiddag så undertegnede at et pensjonistpar sto tålmodig og ventet på taxi ved skuret – med kofferter. De sto der en god stund, og til slutt kom en taxi kjørende…, til den nye taxiholdeplassen på oversiden av krysset.

Så sto de der da – og ventet på hverandre. De la tydeligvis ikke merke til hverandre, så da var det bare for Akerspostens mann å ta turen ut for å opplyse de to at holdeplassen var flyttet. Svært glade ble de for informasjonen, og det ble sikkert taxisjåføren også.

Akerspostens råd

Akersposten har følgende råd til de ansvarlige: Sett opp informasjon på den tidligere taxiholdeplassen om at den er flyttet!

Til reisende har vi følgende råd: Se begge steder for mulig taxi. Det er ikke lett å si hvor de stiller seg opp i kø.

Til taxisjåførene: Bli enige internt om hvilket sted dere skal stå, så blir det sikkert enklere for kundene også.

PS! Til dem som lurer på svaret på spørsmålet i tittelen på artikkelen, «hva mangler på dette bildet?»: Her mangler et skilt om at det er taxiholdeplass.

Les også:
Slemdal skole sliter mens de venter på nytt skolebygg

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...