Akersposten

Hva har vært på ferde her? Ulv eller gaupe?

Litt nysnø i sporene gjør det litt vanskelig å se hva som har tatt livet at rådyret natt til fredag i Sørkedalen. Ekspertene har landet på gaupe. Foto: Erik Hanseid

Det fins ingen vitner til dette rådyrets dødskamp på et jorde like ved Sørkedalen kirke fredag morgen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2017 kl 15:09

SØRKEDALEN: Vis à vis Sørkedalen kirke, ikke langt fra både matbutikken og langrennsstadion til Sørkedalen IL, driver Erik Hanseid en gård. Tidlig fredag formiddag kom han over dette halve rådyret midt på jordet.

– Jeg har holdt på her på gården i fem år, og dette er første gang jeg finner noe sånt, sier Hanseid til Akersposten.no.

Han forteller at han tok bilder og tok kontakt med viltforvaltningen både i Bymiljøetaten og hos Fylkesmannen. Det mest interessante var naturligvis om det kunne vært ulv som hadde vært på ferde.

– Men man kjenner ikke til at det er noen ulv i dette området for tiden, sier Hanseid, og etter litt bilder frem og tilbake til ekspertene, ble det slått fast at det høyst sannsynlig er en gaupe som har vært på ferde i løpet av natten.

– Det har snødd litt i sporene, noe som gjorde det litt vanskelig å se. Det ligger bare en del igjen av dyret, og det er mye spor. Det har nok vært en skikkelig kamp, sier Hanseid, som mener at det ikke er mye gaupe i området.

– Likevel kan vi altså oppleve bare 10 minutter fra storbyen at et rådyr blir tatt av gaupe. Det er egentlig ganske eksotisk.

Les også:

En utrolig kafé feirer 10 år


Tre til 16 etasjer på "nye" Montebello


Stor oppslutning rundt "Stopp raseringen av Smestad"

Planlegger 280 boliger og lokk over t-banen på Slemdal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...