ANNONSE
Annonse

Hva gjør denne cowboyen i Vækerøstuene?

FLOTTE OMGIVELSER: Eivind Westhagen valgte Vækerøstuene som miljø i sin nye musikkvideo. Bilde fra musikkvideoen

I en video med musikeren Eivind Westhagen dukker noen idylliske, rødmalte stuer opp. Det ser ut som opptaket er gjort på en bortgjemt plass på landsbygda, men sannheten er at idyllen ligger i Ullern, helt inntil E18.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2017 kl 18:22

ANNONSE
Annonse

VÆKERØ: Store deler av musikkvideoen med låten «Without a Request» er gjort med Vækerøstuene som kulisser.

Se video her: Without a Request

Fra Westhagens debutalbum «My Deepest Inspiration»ble musikkvideoen til åpningssporet «Without a Request» sluppet rett før helgen. Videoen er resultatet av et samarbeid med videofotograf Catalina Lopez og assistent Andreas Falck og er skutt i Oslo på Vækerøstuene og Gressholmen.

I fjor sommer skrev Akersposten om Westhagen som bor i sin Colin Archer ved moloen på Sollerud. Båten er også arbeidsplass med fullt innredet studio.

Passer musikken og stemningen

- Jeg har jo kjørt forbi Vækerøstuene utallige ganger og kastet mange blikk inn på den idylliske lille plassen gjennom bussruta på vei til eller fra havna der jeg bor. Jeg har alltid vært nysgjerrig på hva dette var for et sted. Da vi planla musikkvideoen og lette etter locations ville jeg at den skulle legges til litt landlige og rustikke omgivelser, for det ville passe musikken og stemninga i denne låta bra. Det er jo en folk/country låt, og denne lille rurale plassen inneklemt mellom E18 og jernbanelinja var midt i blinken for det jeg så for meg, forteller Westhagen.

IDYLLISK: Eivind Westhagen i pakt med sine omgivelser. Bilde fra musikkvideoen.

Takk til Bestum vel

Så en dag gikk Westhagen av bussen for å se nærmere på plassen med de rødmalte stuene.

- Jeg banka på en dør og kom i snakk med en keramiker som har verksted her og han mente det bare var å bruke plassen som vi ville, bare vi ikke klatra opp på taket, for det ville det ikke tåle. Mens vi var på plass der kom det et par representanter fra Bestum vel, som drifter stedet, og de gav oss klarsignal til å kunne filme i omgivelsene, så vi må jo også få benytte anledningen til å takke dem for å holde denne lille perlen ved like!

Kjærlighet skildret som en reise

- Dette er en kjærlighetslåt som handler om de nære ting som det å klare å opprettholde en betingelsesløs kjærlighet i et liv ellers fylt av statusjag og relasjonsmessige forventninger det skal leves opp til. Og dette har vi prøvd å understreke ved å gi videoen et nært og ærlig uttrykk som på poetisk vis skildrer dette som en reise, sier Westhagen.

TRIVES: Det ser ut som Westhagen trives i disse omgivelser. Bilde fra musikkvideoen

Andre del av videoen ble filmet på Gressholmen.

- Også der var vi heldige og traff på noen behjelpelige folk. Det er en skinnegang med en tralle der ute som blir benytta til å frakte gods fra den ene siden av øya til den andre, og da vi så denne i bruk, var det ikke tvil om at jeg skulle sveve gjennom landskapet på denne.

Søndag 4. Juni har Westhagen intim akustisk konsert på Bonanza på Yongstorget, sammen med et par andre artistkollegaer.

Les også:

- Spekulerer kommunen i forfall?

Om kommuneplanen: - Grunnleggende moralsk forkastelig

ANNONSE
Annonse