Akersposten

Hva gjør Danseløven på Smestadhjemmet?

DANSELØVEN: Med fjærbuskene rundt bena var Danseløven klar for å begeistre beboerne på Smestadhjemmet. Foto: Vidar Bakken

En dverghøne på Smestadhjemmet vakte oppsikt, men det er ingenting mot da en lama tok heisen opp.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2016 kl 14:25

SMESTAD: Det var mange blide fjes å se i den nye caféen på Smestadhjemmet da Danseløven kom på besøk. Det er ikke hver dag sykehjemmet får besøk av en særdeles tam dverghøne og i hvert fall ikke med det helt spesielle navnet Danseløven.

Lama og Shetlandsponni

To ganger i måneden får Smestadhjemet dyrebesøk fra Nordtvet gård, og det er ikke bare små høner som har tatt heisen opp til beboerne. Mye oppmerksomhet fikk nok en liten lama som kom på besøk, eller hva med Shetlandsponnien som også tok heisen opp til beboerne. En av dagene skal det også komme små griser på besøk og alle dyrene kommer fra Nordtvet gård.

Men nå var det altså Danseløven. Navnet skjemmer ingen, selv om den helt opplagt er en eggleggende høne. Navnet kommer visstnok av de flotte fjærbuskene rundt bena.

– Hun ble funnet alene på gata i Groruddalen som liten kylling ved påsketider. Allerede som liten gikk den rett opp i hånden til deg. Hun er veldig tillitsfull og glad i mennesker, sier Stian Syversen fra Nordtvet gård.

Danseløven tripper rundt på bordet og blir løftet og klappet av alle som kommer innom bordet.

– Så fin den er, også så fine farger, sier 102 år gamle Antonette Blom, som er på besøk på Dagsenteret.

SÅ FIN: 102 år gamle Antonette Blom var en av mange som falt for Danseløven. Foto: Vidar Bakken

Egen spa-avdeling

Mens Danseløven klukker fornøyd og blir matet med smuler, kan enhetsleder for kultur ved Unicare-drevne Smestadhjemmet fortelle at dette bare er ett av flere aktivitetstiltak.

– Dyrebesøk er en av flere populære aktiviteter for beboerne. Hva er det de som bor her ønsker av tiltak? Musikk, kontakt med dyr og hudkontakt var blant ønskene, sier Eva Cecilie S. Bjørn-Hansen.

Veien fra plan om hudkontakt til realisering var ikke lang. Bjørn-Hansen og kulturassistent Lill Anneth Engelberg saumfarte sykehjemmet for å finne to rom som kunne brukes til spa-avdeling.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet, med to rom innredet og hvor brukerne sier de føler det er en avslappet atmosfære. Så tok vi kontakt med hudpleielinjen på Stovner videregående. Vi fikk til et flott samarbeid. I hele vår har elever hatt praksisperiode her på fredager. 8 beboere har fått en times behandling hver gang og dette har gått på rundgang. Det er alt fra deilig fotmassasje, håndmassasje til kroppsmassasje. Etter jul kommer et nytt kull fra skolen til ny praksisperiode, sier Bjørn-Hansen.

PÅ SPA: I spa-avdelingen får beboerne ulike former for massasje. Her er det Lill Anneth Engelberg som får håndmassasje av Eva Cecilie S. Bjørn-Hansen. Foto: Vidar Bakken

Kunstgalleri og café

Korridoren mot spa-avdelingen er nyoppusset med foreløpig tomme vegger.

– Dette skal bli vårt nye galleri. Her kan for eksempel lokale kunstnere komme og ha salgsutstilling, sier Engelberg.

– Det er bare å ta kontakt. Vi tar ingenting for det. Kunstnerne må bare sørge for å forsikre kunsten selv, sier Bjørn-Hansen.

Smestadhjemmet har fått ny café, som skal være til glede for alle besøkende og ikke minst for folk fra nærområdet.

– Vi vil gjerne at lokalsamfunnet skal bruke caféen. Hit er for eksempel nybakte mødre hjertelig velkomne. Her kan barnevogner stå under tak ute på terrassen. Prisene er hyggelige og foruten kaffe og kaker er det ny varmmat hver dag, forsikrer Bjørn-Hansen.

De to kulturentusiastene kan fortelle om et vell av aktiviteter gjennom hele året og nye planer for fremtiden. Musikk er en naturlig del av kulturtilbudet og snart kommer en ny ramme rundt «scenen» i foajeen. De ukentlige besøkene av barnehagen er populære og ikke minst turene med el-sykler er kjærkomne for beboerne. Aktivitetskalenderen på Smestadhjemmet er smekkfull.

Les også:

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

To tyver hoppet i Hoffselven

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...