Akersposten

«Hva er galt med vest?»

Hva med Bestumkilen? Hva med Husebyskogen og Makrellbekken? Hva med Røatunnel? Hva med bymessig fortetting av småhusområdene? Som velger vil Carl Oscar Pedersen ha svar.

Byrådspartiene er krystallklare på brennhete temaer i øst, men hvorfor har de ikke like klare standpunkter på brennhete temaer i vest, spør Carl Oscar Pedersen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2019 kl 14:54

Valgkampen hardner til og sentrale politikere i bystyret blir utfordret av lokalpolitikere som stiller til valg i bydelsutvalgene. Lokale saker settes på dagsorden, gjerne på åpne folkemøter. Det er bra. Det er vår mulighet til å få bedre svar fra de som bestemmer i saker vi brenner for.

Nylig var ny vanntilførsel til Oslo et brennbart tema på et folkemøte, og forrige uke var det videre bruk av båtopplagstomten i Bestumkilen som ble debattert. Dette er to store temaer som treffer oss og som mange er opptatt av. Dessverre er det ikke alltid så enkelt å få klare svar, et standpunkt om hvor de enkelte partier står og hva de vil stemme for i bystyret.

Det er skuffende. Hva mener de egentlig? Venter de på nye utredninger som de kan gjemme seg bak, eller er det bare ubehagelige spørsmål de ikke tør svare konkret på før valget?

Fra ulike diskusjoner som angår brennhete temaer på østkanten får vi vite hvor partiene står. MDG vil gjøre om «Sukkerbiten» på Sørenga til friluftsområde for enhver pris. Så også Vålerengaparken skal beskyttes. Groruddalssatsning og økt innsats på skoler skal videreføres.

Det er bra, men vi savner tilsvarende klare signaler om våre saker. Vi vil ivareta og videreutvikle vår kystlinje fra Bygdøy til Lysaker. Ingen flere kontorbygg, men møteplasser for befolkningen. Spesielt på båtopplagstomten innerst i Bestumkilen.

Vi aksepterer ikke at E-18 østover fra Lysaker skal heves 6 meter opp i luften. Det sprer mer støy og støv, og vil oppleves som en ny barriere mot sjøen. Vi vil ikke ha utkjøring av steinmasser fra nytt vannanlegg på Huseby fra Makrellbekken. Vi ber om en konsekvensutredning av flere alternativ. Statnett har allerede holdt på i 2 år med sin tunnel samme sted.

I vår bydel og i nabobydelen Vestre Aker er det stor usikkerhet knyttet til hva byrådspartiene vil med bymessig fortetting rundt en rekke stasjonsområder. Ingen vet heller hva som til slutt vil skje med den planlagte miljøtunnelen på Røa.

Listen er lenger, men trenden er den samme. Vi i vest blir ikke hørt. Politikere ønsker at vi velgere tar et standpunkt. Er det på tide at vi gir et klart svar?

Carl Oscar Pedersen (H)
Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...