Akersposten

Huset med Kirkenær ballettskole skal selges

DANSEGLEDE: Eier og pedagog Siri Frømyr (til høyre) lærer gjerne bort noen trinn til Margrethe Geelmuyden. Foto: Vidar Bakken

En kulturinstitusjon i Oslo vest skal selges. Det er en katastrofe om Kirkenær Ballettskole på Sørbyhaugen blir borte, mener nærmiljøet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2016 kl 20:08

SØRBYHAUGEN: Kirkenær ballettskole er lagt ut for salg. Jorunn Kirkenær startet ballettskole i det kjente, blå huset på Sørbyhaugen for 54 år siden.

– Jeg vil så klart selge til noen som vil drive ballettskolen videre, sier Siri Frømyr som tok over etter Jorunn Kirkenær i 2010.

Den kjente danseren og ballettpedagogen Siri Frømyr skal flytte og vil ikke ha anledning til å drifte skolen videre. Det tvinger også frem et salg av skolen, som også er bolig for Frømyr.

Viktig for tusenvis av barn

– På selve kvinnedagen er det trist å lese at huset er lagt ut til salg. Dette huset har i alle år hatt en stor sosial og kulturmessig betydning, ikke bare for Oslo vest men for hele byen. Man treffer nesten ingen som ikke har et forhold til Kirkenær ballettskole gjennom egne barn, søsken, familie eller venner, sier Margrethe Geelmuyden, som selv har en datter som har vært elev ved ballettskolen i ti år og fortsatt er det. Selv går Geelmuyden på pilates i samme huset.

– Det er et samlingssted for både barn og voksne. Hit kommer jentene rett fra skolen og leser lekser, danser og mange kan gå hjem. Ballettskolen er veldig viktig for nærmiljøet og har vært det for tusenvis av barn gjennom mange tiår, sier Geelmuyden.

Med overskudd

Frømyr forteller at det i dag er nærmere 400 elever ved skolen.

– For den som vil være interessert i å ta over huset med ballettskolen, så kan jeg forsikre om at skolen går med et godt overskudd. Det ville være veldig trist om driften ikke skulle videreføres. Det er så mye balletthistorie i dette huset. Herfra har dansen spredt seg over hele landet. Overalt finner du også pedagoger i dans som er blitt lært opp her, sier Frømyr.

Velgjører?

Huset med en tomt på 1,8 mål kan være et interessant objekt for utbyggere i et område hvor det er mulig å fortette.

– På selve kvinnedagen spør jeg, hvor er Jorunn Kirkenærs ballettskoles velgjører. Vi leser stadig om velgjørere når det gjelder kultur. Her er det på sin plass. En velgjører kan for eksempel eie huset og eventuelt leie ut til skolen for videre drift. Egentlig burde Oslo kommune komme på banen og sikre videre drift av ballettskolen. Den må videreføres, sier Geelmuyden, som også sitter som representant for Venstre i bydelsutvalget i Bydel Ullern.

Danseglede og samhold

Det er da også Frømyrs ønske.

– Her finner jentene danseglede, samhold og selvfølelse i trygge omgivelser, samtidig som man lærer hvor viktig disiplin kan være. Ikke noe vil glede meg mer enn om alt dette kan videreføres, sier hun.

– Her er det utrolig mye aktivitet per kvadratmeter, sammenliknet med en hvilken som helst annen idrett. Som sagt, en appell på kvinnedagen, ballettskolen må videreføres, avslutter Geelmuyden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...