Akersposten

– Hun var så glad da jeg kom

– Se her, vi er i gang igjen med transporttjenesten, sier kulturleder Nina Sivertsen (til v.), leder av Brukerrådet Marit Fabritius og Bjørn-Olaf Næss, en av sjåførene og medlem av Brukerrådet. Foto: Bjørg Duve

– Vi er så glade for at transporttjenesten er i gang igjen, sier kulturleder Nina Sivertsen og leder av Brukerrådet, Marit Fabritius, på Ullern kultursenter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2020 kl 09:34

LILLEAKER: – Du kan tro det var en av de faste brukerne som var glad da jeg kom og hentet henne i dag, sier Bjørn-Olaf Næss, en av de faste sjåførene.

Mandag 12. oktober kom også transporttjenesten i gang igjen etter koronastoppen i våres.

- Vi har selvsagt strenge smittevernregler i bilen, sier Sivertsen.

Kun én i bilen

– Sjåførene kan bare ha én i bilen. Vedkommende må sitte i baksetet og lengst vekk fra sjåføren, sier Sivertsen og legger til at en kan bli kjørt i tidsrommet 10.00 til 14.00 mandag til fredag.

Næss følger opp med å fortelle hvordan det vaskes, sprites og luftes etter hver tur.

– Hvor kjører dere?

– Det er først og fremst kjøring til og fra Skøyen aktivitetssenter, Ullern kultursenter og der en bor. Selvsagt også til og fra lege, sier Sivertsen. Tilbudet er for dem over 60 år og prisen er 60 kroner for turen, som skal være innenfor bydelen.

Har åpnet forsiktig

Alt ble stengt 12. mars på grunn av koronaen. Allerede i mai kunne kafeen åpne sine dører igjen. Før sommerferie-stengingen var det kaffe og vafler som trakk folk til stedet.

– Etter sommerferien har vi åpnet litt etter litt. Vi begynte med å åpne kafeen. Det gjorde vi allerede i august.

Etter ferien har aktiviteter og foredrag kommet i gang.

– Folk har meldt seg på til både trim og kurs. Det er vi glade for. I disse koronatider er det viktig at vi også møter andre mennesker og deltar i noen aktiviteter. I løpet av september var det meste i gang.

– Hva er det vanskeligste?

– Å holde minst en meters avstand hele tiden. Folk er flinke til å skrive seg inn når de kommer og å sprite hendene.

Det er når en har vært med på dugnaden med hensyn til å holde avstand i kursrommet eller under trimmen, at det kan være lett å glemme avstandsregelen når en går inn eller ut av rommene eller samler seg i kafeen.

– Derfor må vi fra tid til annen minne folk på hvilke smittevernregler som gjelder.

– Hvor mange kan komme på kulturforedragene?

– Der kan det komme inn 50 personer. 30 i salen og 20 på galleriet. Da er det stopp, sier Nina Sivertsen, som legger til at hvis en føler seg syk, så blir en hjemme.

Valg til brukerrådet

– Det er viktig – både for den enkelte og for Kultursenteret – at vi klarer å holde stedet fritt for korona, sier Fabritius., som minner om at det snart skal velges to representanter til Brukerrådet.

– Når skjer det?

– Onsdag 21. oktober, rett etter foredraget til Atle Grønn.

LES OGSÅ: Sjakkekspert Atle Grønn til Ullern kultursenter

– Hvem er på valg?

– Bjørn-Olaf Næss og Torkil Røstad, sier Fabritius og legger til at hvis en ønsker å fremme andre kandidater – seg selv inkludert – så er e-postadressen til Brukerrådet ullernbrukerraad@gmail.com En kan selvsagt også legge forslaget i postkassen i kafeen eller ta direkte kontakt med brukerådsleder Marit.

– De to har takket ja til gjenvalg, men hvis det er noen som har lyst til å gå inn i Brukerrådet så si ifra.

– Stiller dere noen krav til vedkommende?

– Nei, men vi ser helst noen som er aktive på senteret og som kjenner til dagliglivet der - hvis jeg kan uttrykke det på den måten, sier Marit Fabritius. De som utgjør Brukerrådet, får et godt innblikk i driften og har mulighet til å påvirke utviklingen.

LES OGSÅ: Sjakkekspert Atle Grønn til Ullern kultursenter

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...