Akersposten

«Høyre programfester innstramming av småhusplanen»

SIKRE, IKKE RIVE: Høres Pia Farstad von Hall viser til viktigheten av å ta vare på den småhusbebyggelsen byen har. Foto: Fredrik Eckhoff/Portrett: Oslo kommune/Sturlason

Pia Farstad von Hall spør hvorfor det rødgrønne byrådet ikke ser viktigheten av å ta vare på småhusområdene. Høyre vil beholde eksisterende småhusområder.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2019 kl 14:17

Å bygge høyt og tett var vanlig utbygging i Oslos småhusområder før 2006. Småhusplanen ble revidert i 2013 for å ta mer styring over utviklingen i disse områdene, men vi er fortsatt ikke i mål med planen. Nå mener Høyre at småhusvernet må styrkes enda en gang for å bevare dagens småhusområder og for å sikre gode bomiljø. Dessverre ser vi at dagens småhusplan ikke sikrer et godt nok vern om småhusområdene i Oslo. Vi vet at Oslos småhusområder utgjør en stadig mindre andel av boligmangfoldet i Oslo – et mangfold som vi i Høyre er opptatt av å ta vare på.

I dag utgjør disse områdene kun om lag 10 % av Oslos boliger, og finnes spredt over hele ytre by fra Stovner i nord til Prinsdal i sør og Ullern i Vest. For oss er det helt uforståelig at det rødgrønne byrådet ikke ser viktigheten av å ta vare på småhusområdene.

I småhusområdene er det press på barnehager, skoler og veier. Bygges det nye større boligprosjekter stilles det krav om utbygging av kapasiteten på skolene og barnehagene. Det gjøres ikke i småhusområdene fordi hvert enkelt prosjekt er lite, men i sum skaper det press i lokalmiljøet.

Bystyret har akkurat vedtatt en ny plan for utbyggingen av Oslo. Der opprettholdt Arbeiderpartiet, MDG og SV sitt standpunkt om at flere småhusområder skal brukes til fortetting. Høyre synes dette er synd. Vi mener vi ikke skal rasere eksisterende boligområder. Det er nok areal til å bygge flere boliger i Oslo.

Oslo Høyre vedtok nylig på sitt årsmøte Oslo Høyres bystyreprogram for neste periode. Høyre går til valg på å beholde eksisterende småhusområder og å stramme inn på bestemmelsene i småhusplanen. Vi ønsker flere småhusområder i Oslo, ikke færre. Gjennom sin politikk viser det rødgrønne byrådet at de ikke prioriterer småhusområdene i Oslo, der er vi sterkt uenige. Det må være mulig for Oslos innbyggere å flytte til ulike typer boliger uten å måtte flytte ut av Oslo. Derfor er det et sterkt behov for å stramme inn på bestemmelsene i småhusplanen – det skal Høyre kjempe for.

Pia Farstad von Hall

Høyres fraksjonsleder - Byutviklingskomiteen

Les også:

– Ingen 500 meters grense i kommuneplanen

«MDG og Arbeiderpartiet vil fortsatt fortette Smestad»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...