Akersposten

Høyre aksepterer ikke usikkerhet om Røatunnel

FØLGER NØYE MED: Eirik Lae Solberg vil følge nøye med på fremdriften av Røatunnel, etter at han mener byrådet har skapt usikkerhet rundt prosjektet. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Høyres gruppeleder i Bystyret, Eirik Lae Solberg, vil ikke akseptere mer usikkerhet knyttet til miljøtunnelen på Røa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2016 kl 12:44

RØA: Eirik Lae Solberg var Høyres forhandlingleder under Oslopakke 3-forhandlingene. I likhet med flere andre stusset han over at byrådsavdeling for miljø og samferdsel sådde tvil om at Røatunnelen skulle realiseres.

Les saken her: Byrådet sår tvil om Røatunnel

Glad for bekreftelse

- Røatunnelen er en del av Oslopakke 3-avtalen. Det er derfor fullstendig uakseptabelt at byrådet i brevet sår tvil om Røatunnelen skal bygges og at den skal igangsettes senest fra 2020. Hvis byrådet ikke følger opp dette avtalepunktet, har vi ikke lenger noen Oslopakke 3-avtale, sier Lae Solberg.

Jevnlige statusoppdateringer

- Jeg er derfor glad for at byrådssekretæren i Akersposten bekrefter at byrådet står bak avtalen, men etter den usikkerheten som byrådet har skapt kommer Høyre til å be om jevnlige statusoppdateringer om arbeidet med tunnelen. Røatunnelen er svært viktig for lokalmiljøet på Røa, og Høyre vil ikke akseptere at det skapes usikkerhet om prosjektet.

Les også: – De som nå roper høyest om Røatunnelen, har tross alt styrt byen i 18 år

Kjempet for Røatunnel

- Det har vært lange runder med planlegging av Røa-tunnelen, men nå er heldigvis tunnelen nærmere enn noen gang. Konseptvalgutredningen er gjennomført, den eksterne kvalitetssikringen skal være ferdig i disse dager, tunnelen er avtalefestet og finansieringen er på plass. Under forhandlingene om Oslopakke 3 i vår kjempet Høyre gjennom at Røa-tunnelen skal bygges, senest fra 2020. Det skjedde til intens motstand fra Arbeiderpartiet og Miljøpartiet. Høyre har hele tiden holdt fast ved Røa-tunnelen. Det vil vi fortsette med, sier Lae Solberg.

Les også:

Rektor advarer mot ny ungdomsfest

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...