ANNONSE
Annonse

Høyre aksepterer ikke usikkerhet om Røatunnel

FØLGER NØYE MED: Eirik Lae Solberg vil følge nøye med på fremdriften av Røatunnel, etter at han mener byrådet har skapt usikkerhet rundt prosjektet. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Høyres gruppeleder i Bystyret, Eirik Lae Solberg, vil ikke akseptere mer usikkerhet knyttet til miljøtunnelen på Røa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2016 kl 12:44

ANNONSE
Annonse

RØA: Eirik Lae Solberg var Høyres forhandlingleder under Oslopakke 3-forhandlingene. I likhet med flere andre stusset han over at byrådsavdeling for miljø og samferdsel sådde tvil om at Røatunnelen skulle realiseres.

Les saken her: Byrådet sår tvil om Røatunnel

Glad for bekreftelse

- Røatunnelen er en del av Oslopakke 3-avtalen. Det er derfor fullstendig uakseptabelt at byrådet i brevet sår tvil om Røatunnelen skal bygges og at den skal igangsettes senest fra 2020. Hvis byrådet ikke følger opp dette avtalepunktet, har vi ikke lenger noen Oslopakke 3-avtale, sier Lae Solberg.

Jevnlige statusoppdateringer

- Jeg er derfor glad for at byrådssekretæren i Akersposten bekrefter at byrådet står bak avtalen, men etter den usikkerheten som byrådet har skapt kommer Høyre til å be om jevnlige statusoppdateringer om arbeidet med tunnelen. Røatunnelen er svært viktig for lokalmiljøet på Røa, og Høyre vil ikke akseptere at det skapes usikkerhet om prosjektet.

Les også: – De som nå roper høyest om Røatunnelen, har tross alt styrt byen i 18 år

Kjempet for Røatunnel

- Det har vært lange runder med planlegging av Røa-tunnelen, men nå er heldigvis tunnelen nærmere enn noen gang. Konseptvalgutredningen er gjennomført, den eksterne kvalitetssikringen skal være ferdig i disse dager, tunnelen er avtalefestet og finansieringen er på plass. Under forhandlingene om Oslopakke 3 i vår kjempet Høyre gjennom at Røa-tunnelen skal bygges, senest fra 2020. Det skjedde til intens motstand fra Arbeiderpartiet og Miljøpartiet. Høyre har hele tiden holdt fast ved Røa-tunnelen. Det vil vi fortsette med, sier Lae Solberg.

Les også:

Rektor advarer mot ny ungdomsfest

ANNONSE
Annonse