ANNONSE
Annonse

Høydepunkter i kø på festivalen lørdag

Anne Bjørnebye, prosjektleder og primus motor for Frvillighetsfestivalen. Foto: Fredrik Eckhoff

Høydepunktene står i kø på Frivillighetsfestivalen for Vestre Aker på Røa lørdag. Livemusikk i mange former blir det mye av, og lotteri, utstillinger – og bevis på en hel masse frivillig aktivitet til beste for alle som bor i bydelen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2017 kl 09:33

ANNONSE
Annonse

RØA/BESTRE AKER: Lørdag 13. mai fra klokken 11 til 15 er det Frivillighetsfestival i kirkeparken på Røa, som lesere av Akersposten.no nå sikkert har fått med seg! Det er ved Røa kirke det skjer.

Anne Bjørnebye, prosjektleder og primus motor for Frvillighetsfestivalen. Foto: Fredrik Eckhoff

– Ute blir det stor aktivitet både i og utenfor teltene. Inne blir det et unikt og rikholdig musikkprogram, sier prosjektleder for festivalen, Anne Bjørnebye.

Musikalske høydepunkter

– Vi må ha en skikkelig pangåpning ute også, sier Natalija Mitchenko, leder for AKS og inspektør på Voksen skole – og ansvarlig for musikkprogrammet på festivalen.

– Ta med deg familien og gå med oss i tog fra Røakrysset og opp til Røa kirke! Sørkedalen Brass blåser oss bokstavelig tatt opp gaten og inn i parken før den offisielle ordførere snorklippingen. Så overtar Åsen Blåsen voksenkorps arenaen ute, enda en glad gjeng med herlig brassbandmusikk, sier Mitchenko.

– Så er vi så heldige at Røa kirke stiller selve kirkerommet til disposisjon for resten av musikkprogrammet. Og bare merk deg hvem som stiller opp: Koret Cantus Cordi – et fantastisk kor med et tyvetalls spreke damer ledet av Anne-Sophie Konow-Lund. Cantus Cordis motto er å opprettholde og videreutvikle sangglede og musikalske ferdigheter i et sosialt rikt miljø.

– Og det skal sies, disse damene er vel verd å høre på! sier hun.

Noe for alle

Fra voksne damer glir det over til Sørkedalen barnekor – en herlig gjeng med skolebarn ledet av Andrea Louise Horstad. Vi regner med at de har trent veldig på 17. mai-sanger nå, så kanskje vi får en flott oppkjøring til nasjonaldagen.

– I denne delen vil også Røa Ungdomskor synge under ledelse av Olav Morten Wang, så her vil mange flott stemmer og toner nytes, sier Mitchenko.

Neste innslag er Vestre Aker Strykeorkester – et av Norges største strykeorkester for barn og ungdom. Her finner elever fra fire til nitten år sammen for å utvikle musikalitet og musikkglede gjennom samspill, seminarer og konserter. Orkestrert samarbeider med Oslo Kultur- og Musikkskole, har flere seminarer, og deltar på konserter både i Konserthuset og i Operaen.

– Ja, de var også med oss på Frivillighetsfestivalen i fjor, og høstet stor applaus, sier hun.

Etter en pause hvor folk kan strekke på bena og besøke stands ute, avslutter vi musikkprogrammet med organist Gunnar Petersen-Øverleir 
og Voksen Kirkekor – med tre stykker av Vivladis storslotte Gloria in D! Og merk dere det, avslutter Natalija- alt er gratis og vi har masse plass!!

Fotokonkurransen

Den store fotokonkurransen har rullet og gått på Akersposten.no siden i februar, og nå har juryen valgt ut 10 bilder. Tre av disse vinner premier fra Videoverkstedet på Røa og Røa Glass og Ramme. De ti bildene blir naturligvis stilt ut på festivalen lørdag.

Utenfor kirken, i kirkeparken, er mer enn 35 lag og foreninger representert med stands og blide mennesker som kan fortelle deg hva de jobber for for å gjøre livet mer innholdsrikt i Bydel Vestre Aker.

Lotteri blir det også, og her kan du vinne fine, og ganske originale, premier!

Bor du i Bydel Vestre Aker, vil du ikke gå glipp av Frivillighetsfestivalen. Den åpner altså med brass og bram klokken 11 lørdag 13. mai med opptog fra Røakrysset. Møt opp! oppfordrer Vestre Aker Frivillighetsforum, som står bak festivalen.

Frivillighetsfestivalen åpner med brass og bram

Vinn plenklipping og mye annet i lotteriet

ANNONSE
Annonse