ANNONSE
Annonse

Hovseterløftet: Så langt har løftet kommet

Fra v: Sofie Widdal, Ragnhild Lorentzen, Saif Sajid og Kafia Mohamud er i full gang med å bidra til et løft for Hovseter. Foto: Fredrik Eckhoff

Hovseterløftet er fremdeles i startfasen, men allerede er saker og ting i ferd med å skje.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2017 kl 09:22

ANNONSE
Annonse

HOVSETER: To beboermøter er gjennomført i juni. Det første var for ungdommer, det andre var et større møte der alle som var interessert i Hovseters ve og vel, var invitert. På begge møtene var det solid oppmøte, stort engasjement, og mange gode forslag kom på bordet.

Sommerferien er kommet, og det er tid for å ta en prat med noen av de sentrale i Hovseterløftet om hva de første par månedene har gitt av resultater. Vi møter prosjektleder Ragnhild Lorentzen, leder for Familiesenteret på Hovseter, Sofie Widdal, og de erfaringskonsulentene Kafia Mohamud og Hamzah Sajid.

Aktiviserer de unge

Møtene med Hovseter-beboere har gitt dem mange innspill. Noe av det som «brenner» mest, ifølge Mohamud og Sajid, er å engasjere og aktivesere barn og ungdom. Særlig etter at Hovseterklubben ble lagt ned for et par år siden, har behovet for en aktivisering og gode møteplasser økt.

Derfor er de to erfaringskonsulentene, sammen med tredjemann, Saif Kahn, satt i gang aktiviteter for barn og ungdom. Jevnlig utover sommeren skal Hovseter-ungdommene møtes, dra på turer, aktiviteter og moro. Første sommeraktivitet var tirsdag 27. juni, da 21 barn og ungdommer dro av gårde til Tusenfryd.

– Vi skal ha mellom én og to aktiviteter hver uke i sommer. Det blir for eksempel fotballturnering i nærmiljøet, tur til klatreparken på Tryvann, og kanskje tur til Røa Bad eller Frognerbadet, sier Sajid.

– Dette er en direkte oppfølging av ønsker som kom opp på ungdomsmøtet 1. juni. Det er spesielt viktig å finne på aktiviteter i sommerferien for dem som er hjemme, sier Ragnhild Lorentzen.

Festival i september

Hovseterdagen 2. september er blitt omdøpt til Hovseterfestivalen, og det er Kafia Mohamud som er hovedorganisatoren. Nå jobbes det med programmet for dagen, som er ment å være et tilbud for alle, yngre og eldre.

– Starten av dagen er mest for barnefamilier, og mot slutten av dagen håper vi å få til en konsert på scenen. På scenen vil det være annen underholdning også, sier Muhamud. Hun forteller ellers at det vil bli servert mye internasjonal mat – til en billig penge.

– Da bruker vi lokalbefolkningen, slik at man kan få bedre kjennskap til mange andre land, sier hun.

– Vi ønsker også å trekke folk fra andre steder enn Hovseter for å vise litt av hva Hovseter har å by på, sier Lorentzen, som også kan love hoppeslott og annen moro.

Viktig opprustning av uteplass

Et viktig punkt i startfasen av Hovseterløftet er å shine opp området mellom Hovseterveien 104 og 94. Har har mange kommet med innspill og ideer, og det går mot opprustning av lekeapparater og kanskje etablering av grillplass. Hva mer som kommer, holder arkitektene på å jobbe med i disse dager.

– Det skal bli et hyggelig sted for folk å møtes, og dette skal bygges i høst, sier Lorentzen.

Ungdomsklubb

Det aller viktigste punktet for både barn, ungdom og unge voksne, da de møttes 1. juni, var å få en ny ungdomsklubb på beina igjen.

– Hovedutfordringen er lokalsituasjonen. På kort sikt må vi se på hvordan vi kan bruke det vi har, for eksempel Familiesenteret. Vi skal også i dialog med Hovseter skole, om vi kan til et samarbeid der, sier prosjektlederen.

De to unge erfaringskonsulentene, som altså er unge voksne Hovseter-beboere som kjenner ungdomsmiljøet på Hovseter godt gjennom mange år, understreker hvor viktig det er å få til en eller annen form for ungdomsklubb igjen.

– Det beste før, da vi hadde klubben, var fellesskapet. Ungdommene gledet seg til å gå dit. Den samlet folk som ikke vanligvis snakker sammen, på tvers av alder, kjønn og alt annet. Klubben skapte et nettverk, sier Kafia Muhamud, som mener at foreldre i dag er engstelig for at ungdommer drar til sentrum og til ukjente miljøer før de er gamle nok til å forstå det de er med på.

– De er redde for at barna deres skaper et nettverk som ikke bare er positivt. Foreldrene mister oversikt, og det er ikke bra. Vi prøver å gjøre sånn at man kan henge her på Hovseter i stedet, sier hun.

– Det er også ønske om en ungdomskafé, gjerne et sted hvor ungdom kan være med å jobbe. Det kommer vi til å se på til høsten. Vi er i så fall avhengig av å søke ekstra midler til denne. Da må vi komme i gang med å legge en plan, og det må vi gjøre til høsten, sier Lorentzen.

Kontor på Hovseter

Et nærmiljøkontor for områdesatsingen Hovseterløftet, der prosjektleder og erfaringskonsulentene kan ha sin base og være tilgjengelige for folk, er høyt prioritert. Kontoret står klart like over sommerferien og skal være første etasje i Hovseterveien 86.

– Dette blir et kontor med åpen dør,. Her kan man få en kaffekopp, snakke med oss og komme med innspill, sier Lorentzen. – Det blir også et sted man kan få informasjon om Hovseterløftet.

PS! For Hovseters beboere har også Hovseterhjemmets tilbakekomst, både med beboere og at hjemmet fikk beholde sitt eget navn etter mye og om og et enormt beboerengasjement, vært en god start for løftet.

Følg Hovseterløftet på Facebook

Følg Akersposten.no på Facebook

LES OGSÅ: To år med riving og bygging på Røa torg

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse