ANNONSE
Annonse

Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

FIKK ÆREN: Inga Marte Thorkildsen sørget for at grunnsteinen ble plassert på riktig måte. Foto: Vidar Bakken

Byråd Inga Marte Thorkildsen var imponert over det nye sykehjemmet som snart står ferdig, da hun i går la ned grunnsteinen for det hun mener skal bli et syke-HJEM.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2016 kl 09:15

ANNONSE
Annonse

HOVSETER: Neste år står nye Hovseterhjemmet ferdig. Riktig nok er selve navnevalget
overlatt til politikerne i Bydel Vestre Aker å avgjøre. Akersposten har tidligere hatt en rekke kritiske reportasjer om forholdene ved det gamle Hovseterhjemmet, som var så nedslitt at det ikke lønte seg å modernisere. Bygget måtte rives.

Byråd for eldre-, helse- og sosialtjenester, Inga Marte Thorkildsen skulle legge ned grunnsteinen i inngangspartiet for nye Hovseterhjemmet. Hun tok seg tid til å snakke med de ulike ansvarlige for prosjektet før hun la ned grunnsteinen.

Godt samarbeid

Prosjektansvarlig i Omsorgsbygg, Bjørn Kjærnes ønsket velkommen og orienterte om prosjektet og fremdriften. Det vil bli plass til 163 beboere på Sykehjemmet, fordelt på totalt 10 etasjer. Bygget skal stå innflyttingsklart i juni 2017 og vil da ha kostet 580,4 millioner. Bygget er et passivhus og er miljøsertifisert «Very Good».

- Jeg vil gjerne understreke det gode samarbeidet som har vært hele veien mellom byrådsavdeling, etater, bydel, organisasjoner, arkitekt,byggherre og entreprenører. Det har gjort at prosessen og bygget har blitt så bra, sa Kjærnes blant annet.

Et syke-HJEM

Byråden mente at man måtte videreføre erfaringene fra det gode samarbeidet til andre prosesser i kommunen. Hun var også klar på hvordan nye Hovseterhjemmet skulle bli.

- Dette blir ikke et sykehjem, men et syke HJEM. Her skal folk bo med små enheter, som gir nye og andre muligheter for trivsel. Det er stas å få være med på dette, sa Thorkildsen blant annet, før grunnsteinen ble behørig sementert ned i gulvet.

Deretter kunne de fremmøtte gå ti etasjer opp, først for å se et visningsrom med moderne bad. Byråden var under visningen opptatt av at når det gjaldt utforming og bruksmuligheter, måtte brukerne i stor grad medvirke i prosessen.

Etatsdirektør i Sykehjemsetaten, Helge Jagmann, fortalte at det hadde vært et godt samarbeid med bydelen for å få dette til.

Champagnebar og mindre sykehjem

Til slutt ble takterrassen med en fantastisk utsikt vist frem. Det var ikke champagne på toppen, men med all fokusering på bar og andre trivselstiltak på sykehjem den siste tiden, kunne man godt se for seg en champagnebar over 10. etasje med den utsikten.

FLOTT UTSIKT: 10 etasjer opp og de eldre får Hovseters beste utsikt. Inga Marte Thorkildsen sammen med etatsdirketør i Sykehjemsetaten, Helge Jagmann og prosjektansvarlig i Omsorgsbygg, Bjørn Kjærnes. Foto: Vidar Bakken


- Det viktigste er å komme vekk fra den tradisjonelle sykehjemstankegangen. Dette skal mer stå fram som et Hjem, med mindre enheter enn tidligere. Det vil komme flere av denne typen, blant annet med egne demensavdelinger. Vi vil også ha flere Omsorg+-boliger og sykehjem som ikke er så store som dette. Vi må gi plass til mindre sykehjem og vi vil også legge mer til rette for bokollektiver for eldre, sier Thorkildsen til Akersposten.

Dagsenter og servicesenter inngår i bygget. Det blir en demensavdeling i 1. etasje med utgang på terreng. Det lages 3 separate sansehager og felles uteområder. Takterrasse og balkonger i etasjene. Det er beregnet 3 beboergrupper og fellesrom per etasje.

ANNONSE
Annonse