ANNONSE
Annonse

«Hovseter framstår som bedre enn Røa»

Hovseter vant kampen mot Røa og får forhåndsstemmelokalet før valget til høsten. Foto: Fredrik Eckhoff

Stemmelokalet må ligge der folk bor, men også der mange folk jobber, slik at man treffer flest mulig velgere i perioden før valget, skriver Peter Hausken (Ap).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2017 kl 10:32

ANNONSE
Annonse

Valgstyret i Oslo besluttet i møtet onsdag 15. mars at forhåndsstemmelokalet for valget 2017 skal ligge ved Hovseter stasjon. Det måtte finnes ny plass fordi biblioteket på Røa ikke kunne brukes lenger og den beste løsningen var å finne på Hovseter, på parkeringsplassen ved Huseby skole som er rett ved T-banestasjonen.

Flertallet i valgstyret ønsket et forhåndsstemmelokale der man treffer de velgerne som trenger et slikt tilbud i en travel hverdag. Det er et ønske at flest mulig bruker stemmeretten ved valget og et godt plassert forhåndsstemmelokale kan bidra til det. Stemmelokalet må ligge der folk bor, men også der mange folk jobber, slik at man treffer flest mulig velgere i perioden før valget.

På Røa har man butikker, men på Hovseter har vi alle de andre tilbudene folk har behov for i hverdagen. På Hovseter er det 6 skoler (Huseby, Voksen, Hovseter, Steinerskolen og Persbråten, samt Slemdal i FO-bygget), 4 idrettsanlegg (Persbråten, Voksenhallen, Hovseterhallen og Voksen Kunstgress), 12 barnehager og Røahjemmet som alle bruker Hovseter stasjon. I tillegg har vi bydelsadministrasjonen og gardeleiren. Her bor også mange i leiligheter tilrettelagt for bevegelseshemmede. Så Hovseter stasjon framstår samlet sett som et bedre valg enn Røa.

Når det gjelder status som knutepunkt, så er har Hovseter 2493 og Røa 2436 reisende per dag på T-banen ifølge Wikipedia.

Det andre forhåndsstemmelokalet i bydelen blir på Vinderen.

Peter Hausken

Gruppeleder for Arbeiderpartiet i Vestre Aker Bydelsutvalg

LES OGSÅ: – Hovseter må prioriteres

Nå skal det satses på Hovseter

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse