Akersposten

Høstferie utendørs – her er noen tips!

Roseslottet på Frognerseteren har mange besøkt, men du har kanskje ikke vært der ennå? Et av flere tips til utendørsaktiviteter i høstferien. Foto: Fra Roseslottets Facebook-side

Vi går nå inn i høstferien for alle som er skoleelever eller studenter – eller som har noen i denne aldersgruppen i huset. Lurer du på hvor du skal legge turen?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: Høstferien står for døren, og det er mye å ta seg til om man ønsker å oppleve høsten der den oppleves aller best, nemlig utendørs.

VisitOslo har gitt noen gode tips til aktiviteter for deg som ønsker å kle deg etter forholdene og ta turen ut i det grønne, gule, oransje og røde som omgir oss nå på høsten.

Turer i Ekebergparken eller Vigelandsparken er alltid aktuelt. Har du ikke tatt en ekstra god titt på skulpturene i de to nevnte parker i det siste, kan vi minne om at det er mye spennende å se.

Botanisk hage på Tøyen er også spennende på høsten, med sine 1200 plantede trær i høstskrud.

VisitOslo trekker også frem Oslos nye havnepromenade eller en tur langs Akerselva som gode innspill til høstutflukten. Bygdøy må man heller ikke glemme når deg gjelder ganske kortreiste turmål.

Er du ikke blant de mange titusener som allerede har besøkt Roseslottet på Frognerseteren allerede, kan det være et fint mål for turen i høstferien. Det koster litt å komme inn, men mange som har vært der, er over seg av begeistring for Vebjørn Sands grandiose prosjekt.

Markaforslag

Skiforeningen har fylt opp sine nettsider med gode tips for høstferieturen. Kortreist markaglede er stikkordet for flere av turforslagene, og her er det beskrevet hvor man best kan nyte høsten.

Som for eksempel en sykkeltur fra Ringkollen, en høsttur gjennom Krokskogen, eller overnatting på for eksempel Kikut eller Løvlia.

Enda kortere vei er det til fantastiske Holmenkollen, og merker du at det er veldig lenge siden du var innom Skimuseet, er det kanskje tid for å gjøre det i høstferien?

Opp av sofaen, ut i høstnaturen! Og benytter du deg av offentlig kommunikasjon dit du skal? Husk munnbind!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...