Akersposten

Høsten åpner med valgmøte

Ullern kultursenter har åpnet sine dører etter sommerferien, men kurs og foredrag begynner senere i denne måneden. 9. oktober – etter foredraget om utfordringer i språkpolitikken – er det valg til brukerrådet. Marit Fabritius (til v.) stiller til gjenvalg som leder. Her ser hun på høstens program sammen med daglig leder Runa Granlund. Foto: Bjørg Duve

– Første onsdagsmøte dette halvåret er et valgmøte, sier kulturleder Carina Dybdahl ved Ullern kultursenter. Dagen etter kan en forhåndsstemme på senteret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2019 kl 09:38

LILLEAKER: – Onsdag 21. august kan en høre hva politikere i Bydel Ullern har å si før lokalvalget i september, fortsetter Dybdahl og legger til at det selvsagt ikke koster noe å komme inn på et valgmøte. Møtet begynner klokken 12.00.

– Her vil en møte politikere som stiller til valg til bydelsutvalget.

Dagen etter – 22. august – kan en forhåndsstemme på Ullern kultursenter mellom klokken 10.00 og 12.00.

– Vi holder til i Sponhoggveien 2 på Lilleaker, sier Dybdahl.

Spennende høst

Innbyggere over 60 år i Bydel Ullern går en spennende høst i møte.

– Først ute av foredragsholderne på Ullern kultursenter, er pianist Jan Fredrik Heyerdahl. Han skal snakke om Kringkastingsorkesteret som er 70 år, sier Dybdahl.

Leder av Brukerrådet, Marit Fabritius følger opp.

– Det ser jeg fram til.

De trekker fram spennende foredragsholdere som for eksempel Tove Bjørgaas, som skal snakke om USA i dyp endring og Henning Kristoffersen, som skal ta for seg det nye Kina.

– Kina som stormakt både imponerer og kan virke skremmende, sier Fabritius.

– NUPI-forsker Stein Eriksen skal ta for seg spørsmålet om den demokratiske kapitalismen er i fare, fortsetter Dybdahl.

Hvorfor ble demokratiet i Russland aldri virkelighet? står også på plakaten.

– Det kommer en TV-serie om kronprinsesse Märtha og Franklin D. Roosevelt. Den holder de på å spille inn, forteller Fabritius. – Allerede 30. oktober kommer historiker Trond Norén Isaksen til oss og snakker om kronprinsessens krig.

Brukerrådsvalg

Det er ikke bare lokalvalg denne høsten. En måned senere – 9. oktober – er det valg til brukerrådet.

– Du stiller til valg igjen til ledervervet?

– Ja, jeg gjør det, sier Fabritius. – Nå når kulturlederen slutter, fant jeg det naturlig å gjøre det. Jeg vil gjerne bidra med mine erfaringer i den overgangsperioden som kommer ved at en ny kulturleder skal sette seg inn i senterets mange fasetter.

Fabritius har vært leder i seks år. Den andre som er på valg, er Inger Bülow. Også hun stiller til gjenvalg.

Dagens brukerråd består av Bjørn-Olaf Næss, Torkel Røstad, Inger Bülow i tillegg til Marit Fabritius. Vararepresentant er Laila Nomeland.

– I tillegg kommer Turid Manshaus, som velges av eldrerådet, sier Fabritius. Hennes vararepresentant er Oddveig Figenschau.

– Kan folk melde sin interesse for å bli valgt inn i brukerrådet?

– Det må de mer enn gjerne, men alle må være klar over at det følger en god del arbeid og ansvar med, sier Fabritius og legger til at det ikke bare er å komme med gode ideer. En må selv være villige til å iverksette dem og ta medansvar for prosjektet fra begynnelse til slutt.

– Det står en forslagskasse i kafeen. Der kan en komme med innspill til både aktiviteter og til representanter til brukerrådet, sier Fabritius.

Kulturfredag

– Vi fortsetter med både nye og gamle på fredagene, sier Dybdahl og nevner blant andre Olaf Kran og Trond Romstad, gamle travere som sprer glede, samt jazzpianist Roy Hellvin.

– Nytt av året er Carlos Alvarez Romero på klassisk fiolin.

Det blir også gjenhør med Kjetil Storvik på el-gitar.

– Han har laget sin egen el-gitar på verkstedet på Skøyen aktivitetssenter. Han spiller instrumentalmusikk fra 60-tallet, sier Dybdahl.

Fabritius minner om bokkafé med Jannik Bonnevie og klassisk klaver med Iskra Mantcheva.

Kurs-påmelding

– Påmelding til kursene skjer på Kultursenteret mandag 19. og tirsdag 20. august mellom klokken 10.00 og 14.00. Det skjer ved personlig frammøte.

Hun ber folk se gjennom programmet finne noe som passer.

– La deg friste og melde deg på et eller flere av de mange kursene, sier Dybdahl.

– Meld dere på!

Oppfordringen er dermed gitt.

Møt politikere og byråkrater

Det er ikke påmelding til MandagsSTOPPEN.

– Den møteserien er i gang igjen fra 26. august.

MandagsSTOPPEN er et samarbeid mellom Ullern kultursenter og Bydel Ullern. Her inviteres innbyggerne til samtaler om hva er som viktig i hverdagen.

– Denne høsten kan innbyggerne møte politikere, ledere i bydelen og andre samfunnsaktører seks mandager og si sin mening, sier Dybdahl og legger til at det er spennende temaer på programmet. Hun er sikker på at mange kommer når utbygging i vårt område, står på dagsorden.

Møtene er annenhver mandag mellom klokken 12.00 og 13.30. Kulturlederen har vært en av dem som har utviklet møteserien til det det er i dag.

– Vi er svært glad for samarbeidet med Bydel Ullern, sier Dybdahl.

Trist å forlate

Kulturleder Dybdahl slutter ved Ullern kultursenter 31. august fordi hun skal begynne i ny stilling.

– Det blir trist å forlate alle de flotte folkene jeg har lært å kjenne her på Ullern, sier Dybdahl, som har vært kulturleder siden Bydel Ullern overtok driften av senteret for snart fire år siden. Det bærer hjemover til Hedemarken.

– Å arbeide på Ullern kultursenter er en meget spennende og utfordrende jobb – og ikke minst allsidig. Det trives jeg godt med, sier Dybdahl og legger til at den nye kulturlederen kan se fram til spennende dager.

Det er Nina Sivertsen som fra 1. oktober er ansatt som ny kulturleder.

– Jeg ser fram til å samarbeide med Nina og håper på et like godt samspill med henne, som jeg har hatt med Carina, sier Fabritius.

Kultur gir god helse

– Kulturopplevelser er med på å gi folk god helse. Kultur er virkelig forebyggende helsearbeid, sier Dybdahl. Det har gjort jobben på Kultursenteret særs spennende.

– Forskning viser at kulturopplevelser og det å være sammen med andre mennesker gir god livskvalitet. Intet er mer gledelig enn det, sier Dybdahl, som legger til at Kultursenteret også satser på fysisk trening.

– Vi har flere trimkurs og de er svært etterspurte.

Ullern kultursenter har rundt 60 frivillige.

– Det har vært en fornøyelse å samarbeide med dem og jeg har lært mye gjennom det å arbeide mot et felles mål sammen med mennesker som har mye kunnskap og livsvisdom. Det har vært givende, sier Carina Dybdahl, som er på Ullern kultursenter ut august måned.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...