Akersposten

Hoppkjendis gjorde comeback i Kollen

Bjørn Einar Romøren har gått disse trappene før, eller tok han heisen i glansdagene? Lørdag ble uansett et slit! Foto: Christian Prestegård

Den tidligere storhopperen valgte dette antrekket da han gjorde «comeback» i Holmenkollen. Om det var ideelt antrekk for å komme fortest mulig til topps, er en annen sak.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2017 kl 15:27

HOLMENKOLLEN: 409 løpere kom seg til topps lørdag formiddag i den tredje utgaven av KollenOpp, noe som var ny rekord. Dessverre fikk ikke alle nyte den noen ganger så fantastiske utsikten fra toppen. Men antakelig var de fleste for slitne til å bry seg om det etter å ha kjempet seg opp fra bunnen av Midtstubakken til toppen av Holmenkollbakken så raskt de kunne.

Passende antrekk i en hoppbakke

Bjørn Einar Romøren, tidligere verdensrekordholder i skiflyging, nå markedssjef i hoppavdelingen i Skiforbundet, valgte det mest iøynefallende antrekket, da han gjennomførte i fullt skihopperutstyr – med støvler og ski! Han ga alt, og han kom seg til topps, noe bildene viser.

(Saken fortsetter under bildet.)

Ferdig – og i mål: Bjørn Einar Romøren.

Nå slapp han å løpe hele løypa alene, ettersom han var del av et hopplag, der den andre delen av laget var Ready-hopperen Anniken Mork, som tok seg av første del.

– Han la ut i et enormt tempo, og et viste seg at han er en tøffing. Han orket å ta seg ut. Det var veldig tøft gjort, sier Christian Prestegaard i KollenHopp, som arrangerte KollenOpp.

Prestegård løp selv ut som startnummer 1 og nådde toppen like før tåken kom sigende. 62-åringen brukte imponerende 11 minutter på oppturen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Vinneren i dameklassen, Karoline Holsen Kyte. Foto: Christian Prestegaard

Vinnerne ble forøvrig Karoline Holsen Kyte fra Førde med tiden 8.08,0 minutter i dameklassen. Blant herrene var det Erik Udø Pedersen fra Kristiansand som var raskest med tiden 7.12,9 minutter.

Trendy trening

Prestegård er strålende fornøyd med at løpet ga deltakerrekord, og han mener at trappeløp er den perfekte treningen for kondisjon, spenst og hurtighet.

– Også er det sosial trening, sier han og minner om at hver eneste mandag kveld møtes en gjeng som kallers seg Trappefolket til trening i trappene i Holmenkollbakken. Denne gruppen blir stadig større.

PS! Hvis du lurer på hvor lang tid de to hopperne tilsammen brukte fra bunnen av Midtstubakken til toppen av Holmenkollbakken, var det 12 minutter, 11 sekunder og 8 tideler.

Les også:

Et pusterom for Smestad?

«Det er ikke uvanlig å få handlevogner i leggen»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...