ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Hold ungdommene unna denne festen!

Politiet er klare for en helg med skolestartfest i skogen – og ber foreldre passe på at ungdommene ikke deltar. Illustrasjonsfoto

Skoleåret er i gang igjen, og nå advarer politiet og videregående skole-foreldre om festligheter. Denne helgen er det Sognsvann som er møtestedet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2017 kl 23:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST/SOGNSVANN: «Ungdomsavsnittet har fått informasjon om at det også i år skal være en stor fest på Sognsvann i forbindelse med skolestart. Denne festen vil finne sted førstkommende helg.»

Dette skriver Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon på Facebook onsdag.

Ikke i regi av skolene

Politiets advarsel fortsetter:

«Vi oppfordrer herved foresatte til å holde ungdommene sine unna denne festen. Flere av foreldrene som ble kontaktet i fjor sa at de trodde festen var i regi av skolen for at elevene skulle bli bedre kjent. Dette stemmer ikke. Denne festen er ikke i regi av skole eller andre. Dette er ikke et formelt arrangement. Dette er en fest helt uten organisert voksenkontroll.

Politiet er redd for de alvorlige hendelsene som fort kan finne sted på slike store fester i skogen. Om berusede ungdom går seg vill i den mørke skogen, faller i vannet eller sovner som følge av rus, så er det vanskelig for andre å oppdage dem og konsekvensene kan fort bli fatale. I fjor måtte vi ha politihelikopteret til stedet for å kontrollere at ingen lå igjen i skogen.»

Persbråten-foreldre advarer også

På Facebook-siden «Engasjerte foreldre Persbråten VGS», som ble dannet etter at flere elevarrangementer, blant annet i Sørkedalen, hadde gått vilt for seg, deler de også politiets advarsel, med følgende innledning.

«Ikke vær naiv. Sønnen/datteren din på fest er ikke nødvendigvis det englebarnet du ser hjemme.»

LES OGSÅ: – Vi ser ungdomsfester som er rene fylleslag
Nå overvåkes søppelkassen din

Følg Akersposten på Facebook