Akersposten

– Hold ungdommene unna denne festen!

Politiet er klare for en helg med skolestartfest i skogen – og ber foreldre passe på at ungdommene ikke deltar. Illustrasjonsfoto

Skoleåret er i gang igjen, og nå advarer politiet og videregående skole-foreldre om festligheter. Denne helgen er det Sognsvann som er møtestedet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2017 kl 23:38

OSLO VEST/SOGNSVANN: «Ungdomsavsnittet har fått informasjon om at det også i år skal være en stor fest på Sognsvann i forbindelse med skolestart. Denne festen vil finne sted førstkommende helg.»

Dette skriver Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon på Facebook onsdag.

Ikke i regi av skolene

Politiets advarsel fortsetter:

«Vi oppfordrer herved foresatte til å holde ungdommene sine unna denne festen. Flere av foreldrene som ble kontaktet i fjor sa at de trodde festen var i regi av skolen for at elevene skulle bli bedre kjent. Dette stemmer ikke. Denne festen er ikke i regi av skole eller andre. Dette er ikke et formelt arrangement. Dette er en fest helt uten organisert voksenkontroll.

Politiet er redd for de alvorlige hendelsene som fort kan finne sted på slike store fester i skogen. Om berusede ungdom går seg vill i den mørke skogen, faller i vannet eller sovner som følge av rus, så er det vanskelig for andre å oppdage dem og konsekvensene kan fort bli fatale. I fjor måtte vi ha politihelikopteret til stedet for å kontrollere at ingen lå igjen i skogen.»

Persbråten-foreldre advarer også

På Facebook-siden «Engasjerte foreldre Persbråten VGS», som ble dannet etter at flere elevarrangementer, blant annet i Sørkedalen, hadde gått vilt for seg, deler de også politiets advarsel, med følgende innledning.

«Ikke vær naiv. Sønnen/datteren din på fest er ikke nødvendigvis det englebarnet du ser hjemme.»

LES OGSÅ: – Vi ser ungdomsfester som er rene fylleslag
Nå overvåkes søppelkassen din

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...