Akersposten

– Hold dere mest mulig hjemme

Statsminister Erna Solberg.

…og ha minst mulig kontakt med andre, er budskapet fra statsministeren når nye tiltak mot korona nå settes i verk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2020 kl 11:08

OSLO: Torsdag kom statsminister Erna Solberg med nye, alvorlige beskjeder fra Stortingets talerstol. Igjen strammes tiltakene mot korona-viruset inn.

– Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre, sa Solberg da hun redegjorde for stortinget torsdag.
Statsministeren sa at tiltakene de satte inn forrige uke, ikke er nok.

– Vi har ikke tid til å vente og se om tiltakene vi innførte forrige uke er tilstrekkelige. Vi må handle nå for å unngå en ny nedstenging.

Dette skriver VG. Les hele saken her.

Dette er de nye tiltakene:

  • Alle må i størst mulig grad holder seg hjemme
  • Vi bør holde minst 2 meters avstand hos personer i risikogrupper
  • Maks 20 personer på private arrangementer og 50 på innendørs arrangementer
  • Unødvendige innlandsreiser bør unngås
  • Nasjonal skjenkestopp kl 24:00
  • Krav om attest på gjennomført test innføres hos alle fra røde land
  • Personer som kommer uten fast bopel eller arbeidsgiver, må oppholde seg på coronahotell og teste seg i periode på inntil 10 dager

Raymond strammer også inn

Samtidig meldes det fra Rådhuset om at det fredag vil informeres om innstrammingen i Oslo. I en pressemelding uttaler byrådsleder Raymond Johansen (Ap):

– Smittesituasjonen er alvorlig i Europa, og vi ser nå en kraftig smitteøkning også i Norge. Byrådet kommer derfor til å stramme ytterligere inn i Oslo. Vi vil vurdere tiltakene vi innfører opp mot de anbefalingene regjeringen i legger frem. Samtidig er det svært viktig at hver og enkelt av oss tar ansvar. Dette er ikke bare en dugnad lenger, dette er alvor. De neste ukene må vi holde oss mest mulig hjemme og nabolaget, og begrense sosiale treff og reiser til et minimum, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...