Akersposten

Hold de unge unna Sørkedalen i kveld

STERK ADVARSEL: Politiet advarer sterkt mot festingen i Sørkedalen. Foto: skjermbilde

Fredag gikk politiet ved Majorstuen politistasjon ut med en sterk oppfordring. Ikke la mindreårige få lov til å delta på fest i Sørkedalen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2016 kl 13:53

SØRKEDALEN: Akersposten har hatt flere saker om den ukontrollerte festingen på Elveli i Sørkedalen, hvor et lokale stadig blir leid ut til ungdom uten voksenkontroll. Lokalet ligger langt fra annen bebyggelse og kommunikasjonsmidler. Nå har Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon gått ut med en sterk oppfordring til alle foreldre om å holde de unge borte fra den planlagte festen lørdag kveld.

Les også: – Sex, overstadig berusede unge, mørkt, kaldt og ingen voksne tilstede

Ungdomsfestene arrangeres ofte av årets russekull fra ulike videregående skoler, hvor ungdom på 16 år og yngre kan bli invitert.

– En del foreldre skjønner ikke helt dimensjonen av hva som foregår på slike fester. Det handler om sex, overstadig berusede unge, mørkt, kaldt og ingen voksne tilstede, sa politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon i Akersposten tidligere denne måneden.

Hold mindreårige borte

Politiet ved Majorstuen skriver på Facebook:

Vi har fått informasjon om at det i morgen (lørdag) vil være nok en stor fest langt inne i Sørkedalen. Det skal være mange unge som har tenkt seg dit. Vår erfaring med disse festene er at de går helt over styr. Det er mye alkohol og narkotika. Vi har også erfaring med at det lett oppstår slåsskamper. Det er også mye seksuellaktivitet i buskene rundt festen hvor deltageren er så fulle at det kan diskuteres om de er i stand til å gi et reelt samtykke.

Vår anbefaling er å ikke la mindreårige dra på disse festene! Om du har ungdom du mistenker skal på denne festen, så oppfordrer vi deg til å ta turen selv for å se etter din ungdom.

Rektor og foreldre advarer også

Tilstandene rundt de utagerende festene i Sørkedalen har blant annet ført til at foreldre ved Persbråten videregående skole har dannet en åpen Facebook-gruppe, som de har kalt «Engasjerte foreldre Persbråten VGS». Her advarer både rektor og foreldre mot de planlagte festene.

Les saken her: Rektor og foreldre advarer mot ny ungdomsfest

Les også: – Vi ser ungdomsfester som er rene fylleslag

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...