Akersposten

Forventer kaos på Skøyen:

«Hoffsdiagonalen - the missing link»

HVA SKJEDDE?: Hoffsdiagonalen med start i Harbitzalleen, var lenge med i planleggingsfasen i forbindelse med utbygging av Fornebubanen . Skissse fra Norconsults infomøte i 2015.

Skøyen som trafikknutepunkt blir hardt rammet av massive anleggsprosjekter. Å bygge Hoffsdiagonalen blir helt nødvendig mener bydelsleder Carl Oscar Pedersen (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2019 kl 20:15

Bydel Ullern står overfor store anleggsprosjekter. Fornebubanen, ny vannforsyning og forslag om fortetting i flere områder. Sprengning av tuneller, massetransport og annen anleggsvirksomhet vil påvirke vårt nærmiljø på flere måter. Støy, stengning av veier, omkjøringer for store deler av trafikken vil belaste bydelen i mange år. Hva vet vi om konsekvensene? Er det laget noen overordnet plan, hvilke alternative løsninger er tenkt?

Skøyen er et viktig trafikknutepunkt. På Skøyen skal det graves mye. Hoffsveien i flere hundre meters lengde ved Jernbanestasjonen vil forbli en åpen grøft i mange år. Hvordan er trafikken tenkt løst i den aktuelle perioden? Hovfaret er valgt som gjennomkjøringsvei. Det er en svært dårlig løsning for nærmiljøet både på kort og lang sikt, hvor all trafikk blir presset ut i allerede hardt belastede områder. Både Bydel Ullern og Plan- og bygningsetaten har i flere år anbefalt den såkalte Hoffsdiagonalen, en tunnel fra Hoffsveien/Harbitzalleen under jernbanen og ut på E-18. En slik tunnel vil bety mye i anleggsperioden for Fornebubanen, men vil også være viktig i ettertid for å kanalisere gjennomgangstrafikk utenom Skøyen.

Les også: Hoffsveien stenger – Hovfaret blir ny hovedvei gjennom Skøyen

Våre ambisjoner om et fremtidig Skøyen der fotgjengere og syklister dominerer kan bli en realitet. Hvorfor Hoffsdiagonalen fordampet fra de planer som nå ligger klar for politisk behandling i byrådsavdelingen i Rådhuset, er ikke kjent. At Jernbaneverket varslet protest mot tunnel under jernbanen, burde ikke være til hinder for å utarbeide en løsning for Hoffsdiagonalen. Skal vi få dette på plass må derfor politikere i Rådhuset vise at de virkelig mener alvor. Dette kan bli det første skritt mot et bilfritt Skøyen. Så får vi diskutere E-18 i tunnel og nytt jernbanespor i tunnel når tiden er moden for det. Vi kan ikke la denne enestående muligheten gå fra oss. Sørg for at Hoffsdiagonalen realiseres!

Carl Oscar Pedersen (H)
Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern

Les også:

E18 skal heves seks meter

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...