Akersposten

– Hjelper ikke med bare et klapp på skulderen nå

– Det er en jobb som krever innsats 24 timer i døgnet. Det hjelper ikke med bare et klapp på skulderen nå, sier en av lærerne som er i streik, Anne Oksrød. Fredag ettermiddag var mange av de streikende ute og aksjonerte.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2021 kl 09:35

HUSEBY: Streiken blant de UNIO-organiserte har vart i en uke, og streikeviljen holder seg. Fredag var mange streikende lærere fra skolene i Vestre Aker ute og aksjonerte. Med plakater med oppfordringer som «tut = støtt» og liknende fikk lærerne en liten pekepinn på om trafikantene har forståelse for at de streiker.

Vi møtte en gjeng kampvillige lærere fra Hovseter ungdomsskole i krysset på Huseby. Der viste det seg raskt at bilistene lot seg høre.

– Undersøkelser viser at tre av fire støtter streiken. Det ser vi også her, sier Martin Arntzen Selfors, tillitsvalgt blant lærerne på skolen.

(Saken fortsetter under bildet)

Aksjonerte: Fra v: Birgit Lunde, Kjersti Bryhn, Anne Oksrød og Martin Arntzen Selfors. Foto: Fredrik Eckhoff

– Har dere tro på at streiken kan føre frem?

– Ja, vi har troa. Dette er en kamp som er viktig. Vi har falt kraftig i lønnsutviklingen, og det går blant annet ut over rekrutteringen. Det er alvorlig, sier han.

– Vi får ikke den lønna vi fortjener, og vi står på til de gir seg, sier han. – Det er for mange ufaglærte lærere nå, og det er et symptom på at noe er galt. Nå må politikerne gjøre noe, ikke bare si det.

Blir tappet

Hans kollega på Hovseter skole, Anne Oksrød, sier til Akersposten at hun ikke føler seg verdsatt for den jobben hun gjør.

– Det er en jobb som krever innsats 24 timer i døgnet. Det hjelper ikke bare med et klapp på skulderen nå. Vi jobber langt utover de timene vi skal. Vi blir ikke hørt, sier hun.

– Jeg har tenkt på dette i mange år. Jeg merker at jeg blir tappet for energi, sier Hovseter-læreren.

LES OGSÅ: – De sier alltid at det er vår tur neste år, men så er det aldri oss

PS! Fredag ettermiddag kom beskjeden om at deler av streiken er over, men dette gjelder ikke i Oslo. Les mer på UNIOs sider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...