Akersposten

Historielag i vest i ufred?

Hvilket historielag dekker Røa nå? spør Helge Falkenberg. Både Vestre Aker og Ullern historielag? Foto: Fredrik Eckhoff

Har vi nå to historielag som dekker Røa? Helge Falkenberg stiller spørsmål om det nå er ufred mellom historielagene i Oslo vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Jeg er medlem av Ullern Historielag, «Historisk forening for Bygdøy, Ullern, Røa og Sørkedalen», fordi laget tar seg av og formidler lokalhistorie for området der jeg bor.

Helge Falkenberg fra Huseby, medlem av Ullern historielag


Laget har fot i to bydeler og skrever over én bydel som den har navnet fra. Og det kan vel være greit for et historielag?

I nabolaget har man hatt Vinderen Historielag. Jeg har tenkt tanken om de to historielagene burde justere sine grenser ut fra vennskapelige tilnærminger med sikte på ett historielag for Bydel Vestre Aker. For min del har det vært med tanken. Hvorfor så Sannersk kommunesammenslåingsmessig? Eller kanskje, likevel?

Siste nummer av Langt Vest i Aker, medlemsblad for Ullern Historielag (nr. 57 mai 2016) gir bud om ufred vest i Aker: «…Vinderen Historielag synes å ville gjøre seg gjeldende også i den tidligere bydel Røa og skifte navn til Vestre Aker Historielag. Det må ikke være tvil om at vårt historielag (Ullern Historielag) er laget for Røa. Derfor foreslås at også Ullern Historielag skifte navn. Det nye kan bli Ullern, Røa og Bygdøy historielag. Et navneskifte kan bare vedtas på en generalforsamling, varslet i god tid, men forsamlingen (årsmøtet 2016, min kommentar) vedtok at styret kunne benytte det nye navnet i praksis inntil formelt vedtak gjøres.»

Langt Vest i Aker nr. 57 framstår som medlemsblad for Ullern, Røa og Bygdøy Historielag, Lokalhistorisk forening for gamle Ullern sogn i Aker.

Med distriktene stokket om og Sørkedalen fjernet som nedslagsfelt. Overlatt til Vestre Aker Historielag? Som på sin hjemmeside kan fortelle om sitt nye navn vedtatt på årsmøtet 11. april. Og at «Vestre Aker historielag dekker bydel Vestre Aker, fra Frøen til Frognerseteren» uten retning øst- og vestover.

For et par år siden var det hilsningstale fra Vinderen Historielag på et jubileumsarrangement i Ullern Historielag.

Helge Falkenberg
Huseby

LES OGSÅ: – Historie skjer hver eneste dag

– Er Røa Vel livsviktig? – Ja, selvfølgelig!

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...