ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Her skal det være plass til alle

På Røa Seniorsenter er de klare for en spennende og innholdsrik høst. Bak fra v: Hilde Skjeseth, Ina Elnes, Jolanta Natiene, Evelyn Myhre og Helena Kahila. Foran sitter Anne-Sofie Theimann og Arne Harald Foss. Foto: Mette Pedersen

– Etter en varm sommer skal det bli godt å komme i gang igjen med aktiviteter, nye kurs og grupper og møte nye og gamle venner, sier daglig leder ved Røa seniorsenter, Arne Harald Foss.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2018 kl 12:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Bydelens folkehelse er blant de beste i hele Norge, ifølge daglig leder på Røa Seniorsenter, Arne Harald Foss.

Dette er seniorsenteret opptatt av å opprettholde, samt at de jobber med å inspirere og oppmuntre flere til å begynne å trene fordi man vet at god fysisk form også gir god psykisk helse – og i tillegg gjør dette at flere kan bo lenger hjemme i eget hjem og klare seg selv.

Røa Seniorsenter har derfor 14 forskjellige treningskurs denne høsten. Alt fra senioryoga til spinning og zumba, så her skulle det være noe for enhver smak.

Seniorsenteret har denne høsten hele 53 kurs og grupper hver uke. I tillegg er det 15 spennende foredrag, med første foredrag onsdag 22. august kl 11.00.

– Av kjente personligheter som skal komme og holde foredrag kan jeg nevne Per Egil Hegge, Magnus Takvam og Anne Marie Ottersen blant noen, sier Foss.

Daglig middagstilbud

– Noe ikke alle er klar over, er at vi har middagsservering hos oss hver dag, i tillegg til kald mat. Vi har også skjenkeløyve, så man kan nyte et godt glass vin til maten om man skulle ønske det. Alt skulle derfor ligge til rette for at man kan ta med venner og familie, og ta middagen hos oss, sier Foss.

Han sier at de stadig erfarer at gjestene møter nye og gamle venner gjennom å delta på kurs, arrangementer og turer.

– Dette er veldig inspirerende for oss, sier han.

Selv om Vestre Aker er en bydel med veldig mange ressurssterke mennesker, er det dessverre også slik hos oss at det sitter mange alene og ensomme rundt i hus og leiligheter. Foss har derfor lyst til å oppfordre dere som kjenner noen som har det sånn, til å ta initiativ og inviter inn til oss.

– Her skal det være plass til alle, og vi vet at mange har funnet nye venner hos oss, og fått en ny sosial arena. Samtidig har nok de fleste av oss kjent på følelsen av å gå alene til et nytt sted, og at det kan være skremmende for noen og enhver. Vestre Aker Frivillighetssentral kan bistå med transport til og fra oss, så det burde ikke være et hinder.

Påmeldingsdag til våre språk- og treningskurs er torsdag 23. august, fra kl 10.00 til kl 14.00, men det kan lønne seg å være tidlig ute.

Programmet er sendt i posten til alle over 80 år, mens alle under det skal ha mottatt en flyer med generell informasjon. Ellers kan programmet leses på nett. Følg denne linken.

– Vi ønsker alle velkommen til oss, og tenker du at du har litt ekstra tid til overs og kan tenke deg å være en av våre over 100 frivillige, så ikke nøl – ta kontakt sier Arne Harald Foss.

LES OGSÅ: Klare for spennende høst på Ullern kultursenter

Nøkkelord