Akersposten

Her skal det settes bakkerekorder søndag!

Bakken er klar, både den store og den lille, til søndagen i Kollen.

500 barn setter utfor i Holmenkollen i Minikollen, et uoffisielt verdensmesterskap i minihopp.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2018 kl 18:46

HOLMENKOLLEN: Holmenkollsøndagen er for mange synonymt med familieopplevelser og store idrettsøyeblikk. Barn i alle aldre lar seg begeistre og imponere av modige skihoppere som setter utfor hoppkanten.

– I år vil vi i OBOS gi også barna en forsmak på hva et litt annerledes hopprenn kan gi av idrettsglede, sier Hege Asplund i OBOS.

Fire tonn med is gjenskapes nå til en miniversjon av Holmenkollen, en passende hyllest til Norges mest besøkte turistattraksjon og verdens mest kjente hoppbakke. Retro-leketøyet skihopperen hentes frem fra nostalgien og aerodynamikk-ekspert Nima Shahinian lager en 2018-versjon som skal sette bakkerekord etter bakkerekord i Minikollen.

– Hoppmannen er vel det leketøyet flest i min generasjon husker fra barndommen, så det er utrolig kult å lage en ekstremversjon som er skapt for å fly langt, sier Shahinian, som også er kjent for å stå bak prosjektet med verdens raskeste rattkjelke.

Saken fortsetter under bildet.

– Utrolig kult å lage en ekstremversjon som er skapt for å fly langt, sier Nima Shahinian.

Morsom arena

Under Holmenkollsøndagen inviterer OBOS barn mellom fem og 12 år til å sette hver sin hoppmann utfor bakken, som til tross for at den er i miniatyr fortsatt vil oppleves som stor for de aller minste med sine 8 meter fra hopptårnet til unnarennet.

– OBOS bidrar til at Holmenkollen blir den folkefesten hele Norge gleder seg til, etter et fantastisk OL. For oss er det viktig å skape en morsom og positiv arena også for de minste, og denne hoppkonkurransen er med på å forsterke akkurat det, sier Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS.

Alle barna får diplom på at de har hoppet i Kollen og skihopperen de selv satte utfor med. Dagens tre lengste hoppere får pokaler, og vinneren stikker av med neste generasjons hoppmann. Påmeldingen skjer på stedet etter først-til-mølla prinsippet. Det er et begrenset antall deltagere. Barna får utlevert startnummer og hver sin skihopper.

Laget av robot

Isskulptørene som står bak Norges første Holmenkollen-replika i is, Elisabeth Kristensen og Thomas Orderud, har vunnet mange priser i internasjonale konkurranser, og gleder seg til Holmenkollsøndagen.

– Dette er ekte naturis som har blitt høstet fra Hemnessjøen i Trøgstad, og tre mann har jobbet i over en uke med å gjenskape en så nøyaktig kopi som mulig av det ikoniske nasjonalsymbolet. Sporet er laget av verdens eneste robotarm som er satt opp til å jobbe permanent med is. Vi gleder oss til å se den bli tatt i bruk av store og små.

INTERESSERT I Holmenkollen Skifestival i helgen? Her er programmet!

LES OGSÅ: Frykter forurensning fra dumpet snø

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...