Akersposten

Her planlegges lavblokker

LAVBLOKKER: På tomten i Ankerveien 96 er det planlagt to lavblokker. Google Maps. Ill.:Nord Arkitekter AS

Ikke langt unna Bogstad camping planlegges lavblokker vendt mot Hovseterdalen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2020 kl 10:03

BOGSTAD: Det har vært forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten, hvor utbygger planlegger seks boliger i Ankerveien, fordelt på to lavblokker, med utsikt til Hovseterdalen som nærmeste nabo i sørvest. En av boligene på tomten skal rives for å gi plass til de nye boligene.

Plan- og bygningsetaten har kommentert at prosjektet er avhengig av dispensasjon fra gjeldende regulering da deler av tomten har en reguleringsplan fra 1962, "Reguleringsplan for vei". Denne er av bystyret søkt omreguelrt og er til offentlig ettersyn. Det betyr likevel at byggeavstandslinjer fortsatt er gjeldende og det må søkes dispensasjon fra disse.
Etaten er skeptisk til to utkjørsler til Ankerveien fra tomten og anbefaler å utarbeide en felles avkjørsel med 96A.

Les også: Byggeboom: Dette er hva du har i vente

Søker skriver i forbindelse med forhåndskonferansen:

De nye boligene foreslås utført med flate tak. Nærområdet er ikke ensartet mht takform. Tilgrensende boliger er bygget med saltak, med møneretning både langs med og på tvers av terrenget. Gjenboende boliger på oversiden av Ankerveien er bygget med flate tak. De nye boligene artikuleres mht volumoppbygging slik at eksisterende bebyggelses høyder, lengde/bredder og volumoppbygging gjenspeiles. Trekledning er planlagt anvendt som hovedmateriale i fasadene. Mulighet for takterrasser er til vurdering.

Eksisterende bolig ved Ankerveien 96A med eksisterende avkjørsel er planlagt beholdt. Eksisterende bolig ved Ankerveien 96B rives. Sammenslått tomt utvikles med 6 boliger anlagt i 2 rekker som legges parallelt med terrenglinjene. De nye boligene avtrappes med ca 1 etasjes nivåforskjell mellom for-og bakside. Eksisterende fyllinger, fra tidligere utbyggingsfaser, justeres slik at ny terreng kommer mer i samsvar med opprinnelige terreng, dvs slik at de nye boligene blir liggende lavere i terreng enn ellers. Hovedalternativet viser 2-bils garasjer integrert i boligene, over terreng. Alternativt, vil en løsning med underjordisk garasje bli vurdert. Dagens avkjørsel til Ankerveien 96B fjernes, ny avkjørsel til de nye boligene etableres ved eiendommens nordre hjørne mot Ankerveien, med adkomst lagt langs med eiendommens nordvestlig grense. Avkjørselen flyttes slik at boligenes utomhusarealer mot syd/sydøst kan prioriteres. Grad av utnytting iht Småhusplan legges til grunn.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...